Lepšie Foto som nestihla lebo sa to rýchlo zjedlo😋ale kočky odporúčam naozaj mňamka😋👌👌👌ja som robila s ryžou😀
INGREDIENCIE
1 kg králičích dielovolivový olej Primadonna1 cibuľa8 strúčikov cesnakumorská soľ v mlynčeku Kaniačierne korenie v mlynčeku Kaniahladká múka Castello (na obalenie)100 g sušených sliviek Alestočerstvý tymian2 lyžice slivkového lekváru Sympathica250 ml suchého červeného vína80 g masla Pilos2 veľké mrkvy2 veľké petržleny2 kaleráby½ zeleručerstvá bazalka na ozdobenie
DUSENÝ KRÁLIK
Cibuľu a 4 strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno a restujeme v hrnci na troche olivového oleja. Umyté a osušené králičie diely rozdelíme na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a obalíme ich v hladkej múke. Keď je základ orestovaný, pridáme kúsky králika a opekáme na miernom ohni po všetkých stranách dozlatista. Potom pridáme sušené slivky nakrájané na menšie kúsky, čerstvý tymian, slivkový lekvár a premiešame. Podlejeme vínom. Keď sa z neho odparí alkohol, podlejeme teplým vývarom alebo vodou tak, aby bolo mäso zaliate do 2/3. Králika dusíme na miernom ohni pod pokrievkou približne 1,5 hodiny domäkka. Podľa potreby prilievame teplý vývar alebo vodu aj počas dusenia. Chvíľu pred dokončením pridáme kúsok masla.
PEČENÁ ZELENINA
Umytú a očistenú zeleninu nakrájame na hranolčeky a oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Po približne 3 minútach scedíme a preložíme do zapekacej misy alebo na plech. Potom ju osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme zvyšný cesnak nasekaný na plátky, tymian a zľahka premiešame. Pečieme dozlatista pri 200 °C asi 10 minút. Pred dopečením pridáme kúsok masla.
