Suroviny: 20 dkg špaldovej celozrnnej hladkej múky, 20 dkg hnedý trstinový cukor, 1 bio vanilka, 1 bio prasok do peciva, 1 dcl vlaznej vody, 1 dcl oleja (ja som dala trošku menej), 5 vajec, prípadne hrozienka alebo iné ovocie, alebo čokoláda...
Postup: Z bielok som vyšľahala sneh, žĺtka som vyšľahala s cukrom a vanilkou (cukru moze byt kludne aj menej), potom som do tejto hmoty pridala olej, vodu a múku s pdp a nakoniec som do tejto masy lahuuucko primiesala sneh. Vyliala som do maslom vymastenej a kokosom vysypanej formy (mozu sa pridat hrozienka a pod.) a dala som piect na 180 stupnov cca 40min. (treba do toho pichnut 🙂)
Skúsim ju, poznám špaldovú múku, robila som z nej už aj mafiny, domácu pizzu (ale to bola katastrofa, keďže špaldová múka sa dosť lepí, nebolo možné cesto vyvaľkať na požadovaný tvar- musela som pridať ešte skoro raz toľko obyčajnej pšeničnej, kým som spravila ten pizzový základ).
Ale robím z nej aj írsky nekysnutý chlieb a ten je veru veľmi dobrý 🙂

vyzerá super, prosím receptík....