icon
50 / 120
Moja prvá bio špaldová bábovka :-)
avatar

vyzerá super, prosím receptík....

Odpovedz
18. mar 2014
avatar

Suroviny: 20 dkg špaldovej celozrnnej hladkej múky, 20 dkg hnedý trstinový cukor, 1 bio vanilka, 1 bio prasok do peciva, 1 dcl vlaznej vody, 1 dcl oleja (ja som dala trošku menej), 5 vajec, prípadne hrozienka alebo iné ovocie, alebo čokoláda...
Postup: Z bielok som vyšľahala sneh, žĺtka som vyšľahala s cukrom a vanilkou (cukru moze byt kludne aj menej), potom som do tejto hmoty pridala olej, vodu a múku s pdp a nakoniec som do tejto masy lahuuucko primiesala sneh. Vyliala som do maslom vymastenej a kokosom vysypanej formy (mozu sa pridat hrozienka a pod.) a dala som piect na 180 stupnov cca 40min. (treba do toho pichnut 🙂)

Odpovedz
18. mar 2014
avatar

@dudka1979 je vážna brutalna, trošku som sa toho zprvu bála, ale ked som ochutnala no mega, uz vona bola parádna... a inak chutí mi presne tak isto ako klasicka babovka s orechami, ktoru som robievala - presne ta ista chut 🙂

Odpovedz
18. mar 2014
avatar

wau krásna)

Odpovedz
18. mar 2014
avatar

@mima1983 aj vyzerá mega, mňa bio recepty kde to vyzerá ako masa udupaného niečoho odrádzajúú..ale túto robím ešte tento týždeň..určite.. 🙂

Odpovedz
18. mar 2014
avatar

@dudka1979 fakt odporúčam, je lahučká, nadýchaná, no super, som velmi milo prekvapená... len teda kludne tam moze ist menej cukru 🙂

Odpovedz
18. mar 2014
avatar

@mima1983 a myslíš, že by dobre chutila z ražnej celozrnej múky, mám takú doma)

Odpovedz
18. mar 2014
avatar

@mima1983 recept je super presne takú som robievala ale bez obmeny za zdravé veci...vymenené odo dneska bude táto 🙂

Odpovedz
18. mar 2014
avatar

@ika30 to neviem, taku som ešte nemala, ale skús 🙂

Odpovedz
18. mar 2014
avatar

Skúsim ju, poznám špaldovú múku, robila som z nej už aj mafiny, domácu pizzu (ale to bola katastrofa, keďže špaldová múka sa dosť lepí, nebolo možné cesto vyvaľkať na požadovaný tvar- musela som pridať ešte skoro raz toľko obyčajnej pšeničnej, kým som spravila ten pizzový základ).
Ale robím z nej aj írsky nekysnutý chlieb a ten je veru veľmi dobrý 🙂

Odpovedz
28. máj 2014