icon
64 / 120
Bio špaldový perník s citrónovou polevou :)
avatar

vyzerá super, prosím pridáš aj receptík?🙂

Odpovedz
28. máj 2014
avatar

@sobica je to inak klasicky perník, len som vymenila muku za špaldovu a cukor za trstinovy a dala som ho menej, lebo mi pripada sladší ako klasicky biely cukor, ale pridám recept, je fakt famoooozny!!! 🙂

Odpovedz
28. máj 2014
avatar

super, teším sa🙂

Odpovedz
28. máj 2014
avatar

@sobica Tu je receptík:
- 400g špaldovej celozrnnej hladkej múky
- 300g trstinového cukru (ja dávam menej, bohate stačí 200-250g)
- 2 vajíčka
- 1dcl oleja (ja dávam trošku menej, odhadom)
- 3 a1/2 polievkovej lyžice lekváru (najlepšie domáci slivkový,ale ja som dala marhuľový)
- 1 perníkový prášok
- 1 balíček bio škoricový cukor
- 2 a 1/2 polievkovej lyžice kakaa (niekedy dávam aj viac .-))
- 2dcl nizkotucneho mlieka
- 1 káv. lyžička sódy bikarbóny (alebo ešte lepšie bio prasok do peciva, ale ten som nemala momentalne)
Postup:
Všetky suroviny dáme do misy a spolu dobre vymiešame (ja šlahám) na cesto a rozotrieme na veľký vysoký plech (cca 36x26cm). Pečieme cca 35min. Po upečení ešte horúci potriem lekvárom (v tomto prípade marhulovým) a nechám úplne vychladnúť, až potom potieram koláč citrónovou alebo čokoládovou polevou 🙂

Odpovedz
28. máj 2014
avatar

Už sa tešim ako ho vyskúšam🙂

Odpovedz
29. máj 2014
avatar

Myslite, ze keby dam na vrch dzem a posypem kokosom bude to moc kaloricke? nemusim citronovu polovu..

Odpovedz
29. máj 2014
avatar

@savanah111 niee, praveze ta citronova alebo cokoladova poleva je na tom najkalorickejšia 🙂 takze kludne len dzem a kokos, alebo len džem 🙂

Odpovedz
29. máj 2014
avatar

Ahoj prosím ťa napíšeš mi aj postup ako pripravuješ citrónovú polevu?Ďakujem.

Odpovedz
29. máj 2014
avatar

Ahpj, aj mna zaujima ta poleva, jej postup.

Odpovedz
13. jún 2014
avatar

@jaruska6
@monikabe no táto je konkretne zo sáčika, len pridám vodu alebo mlieko... malokedy robím citronovu polevu z citronov, lebo je to dost roboty a ešte k tomu treba vela citrónov 🙂

Odpovedz
13. jún 2014
avatar

citrónová poleva: 300g práškový cukor, 3pol. lyžice horúca voda, 3 pol. lyžice citrónová šťava. Najprv zmiešať vodu s citrónovou šťavou, postupne vmiešavať preosiaty cukor, hotovo 🙂

Odpovedz
13. jún 2014
avatar

ešte...môže sa šľahať ručne, alebo mixérom...

Odpovedz
13. jún 2014
avatar

@luciaanna na velky plech je tej polevy malo... nebude taka ako mam ja na tejto foto... viem z vlastnej slusenosti, bude číra-priesvitná a málo citronova... teda ja mam rada ked je vysoká, biela a výrazne citrónova a aj ked som dala 6 vytlačenych citronov, aj tak taka nebola...

Odpovedz
13. jún 2014
avatar

@luciaanna
@mima1983 Kolacik som piekla tento vikend. Tak som pre istotu na polevu pouzila 400g prask.cukru a 4 lyzice horucej vody a 4 PL citronovej stavy. Ide o to, ze tu zmes treba spolu ozaj dlho miesat, tak kludne vecer pri pozerani TV a nakoniec je poleva dost citronova a je jej dost na cely plech.

Odpovedz
1. júl 2014
avatar

takto isto som si aj ja pomenila a presne rovnako aj menej hnedého cukru a moji chalani ani nezbadali že je niečo iné 🙂 minule som zamenila múky v zemiakových plackách ale to bola chyba,neboli také chutné :/

Odpovedz
26. sep 2014