
recept: 4 vajcia, 120g cukru krupica, 150 ml mlieka, 150g roztopeného masla alebo margarínu, 300g polohrubej múky, 1 bal. prášku do pečiva******jablková plnka: 1-1,5 kg nastrúhaných jabĺk, 2 vanilkové cukre, práškový podľa potreby, 2 čajové lyžičky mletej škorice, 2 polievkové lyžice prášku Zlatý klas*****sneh: 4 bielky, 200 g krupicoveho cukru*****žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme roztopené maslo a vymiešame do hladka, následne primiešame mlieko, a do riedkej žĺtkovej masy pomaly za stáleho miešania prisypávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme pri cca 175 st.C do ružova, zakiaľ sa pečie plát, nachystáme si jablkovú plnku... jablká očistíme a nastrúhame na strúhadle /hrubšie slížiky/, dáme ich do hrnca spolu s cukrom a škoricou a podlejeme vodou cca 2 dcl a necháme ich dusiť v hrnci, ak Vám jabĺčka náhodou pustia viac šťavy, nič sa nedeje, treba zahustiť plnku Zlatým klasom... takže 2 lyžice prášku vymiešame v malom množstve vody a priliať do jabĺk a nechať prejsť varom...Ak bude treba, použite aj viac Zlatého klasu, na plát vylejeme ešte teplú plnku z jabĺk a necháme troška stuhnúť, navrstvíme ušľahné bielky s cukrom a dopečiem do ružova, dobrú chuť 🙂
Presne ako od mojej mamy, este aj plechy mame rovnake... Mnamka ako svet!