icon
2 / 35
jablčník ...
avatar

Presne ako od mojej mamy, este aj plechy mame rovnake... Mnamka ako svet!

Odpovedz
13. júl 2012
avatar

@ervenka veru, mňam 🙂

Odpovedz
13. júl 2012
avatar

@miruska76 nemáš recept pls? mňam, vyzerá fajnový ☹ bóže teraz by som ho zlupla 😀

Odpovedz
2. aug 2012
avatar

mozem poprosit do IP receptik? dikes

Odpovedz
2. aug 2012
avatar

recept: 4 vajcia, 120g cukru krupica, 150 ml mlieka, 150g roztopeného masla alebo margarínu, 300g polohrubej múky, 1 bal. prášku do pečiva******jablková plnka: 1-1,5 kg nastrúhaných jabĺk, 2 vanilkové cukre, práškový podľa potreby, 2 čajové lyžičky mletej škorice, 2 polievkové lyžice prášku Zlatý klas*****sneh: 4 bielky, 200 g krupicoveho cukru*****žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme roztopené maslo a vymiešame do hladka, následne primiešame mlieko, a do riedkej žĺtkovej masy pomaly za stáleho miešania prisypávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme pri cca 175 st.C do ružova, zakiaľ sa pečie plát, nachystáme si jablkovú plnku... jablká očistíme a nastrúhame na strúhadle /hrubšie slížiky/, dáme ich do hrnca spolu s cukrom a škoricou a podlejeme vodou cca 2 dcl a necháme ich dusiť v hrnci, ak Vám jabĺčka náhodou pustia viac šťavy, nič sa nedeje, treba zahustiť plnku Zlatým klasom... takže 2 lyžice prášku vymiešame v malom množstve vody a priliať do jabĺk a nechať prejsť varom...Ak bude treba, použite aj viac Zlatého klasu, na plát vylejeme ešte teplú plnku z jabĺk a necháme troška stuhnúť, navrstvíme ušľahné bielky s cukrom a dopečiem do ružova, dobrú chuť 🙂

Odpovedz
2. aug 2012
avatar

@miruska76 wauuu jablcnik milujeme,ale tento recept nepoznam,pisem si receptim,vyzera uzastne🙂

Odpovedz
23. sep 2012
avatar

neviem uz ci to bol uplne presne tento, lebo som si ho nenahodila hned, ale pokusila som sa najst podobny, tak dufam, ze sa Vam podari, inak bol velmi chutny 🙂

Odpovedz
23. sep 2012
avatar

vyzera to super🙂mnamka

Odpovedz
1. okt 2012