40dkg hladkej múky 25dkg alebo palmarín masla 1/2 prášok do pečiva 15dkg cukor práškový 2 polievkové lyžice mlieka 2 vajcia PLNKA: 1kg postrúhaných jablká 1 cukor vanilkový podľa chuti cukor kryštál troška škorica Na doske preosejeme múku, rozmrvíme v nej maslo, rozmiešame prášok do pečiva a cukor. Pridáme vajcia a keby bolo cesto tvrdé pridáme 2 lyžice mlieka. Všetky tieto prísady na cesto spracujeme a rozdelíme na dva rovnaké diely.
Jeden diel vyvaľkáme a prenesieme valčekom na maslom pomastený a múkou vysypaný plech, na to dame nastruhane jablka s cukrom, vanilkovym cukrom a skoricou a na na ne druhy vyvalkany diel cesta, popichame vidličkou a upečieme, hotovy posypeme praskovym cukrom a mozeme papkat, dobru chuť 🙂
recept: Suroviny
40dkg hladkej múky
25dkg alebo palmarín masla
1/2 prášok do pečiva
15dkg cukor práškový
2 polievkové lyžice mlieka
2 vajcia
PLNKA:
1kg postrúhaných jablká
1 cukor vanilkový
podľa chuti cukor kryštál
troška škorica
Na doske preosejeme múku, rozmrvíme v nej maslo, rozmiešame prášok do pečiva a cukor. Pridáme vajcia a keby bolo cesto tvrdé pridáme 2 lyžice mlieka. Všetky tieto prísady na cesto spracujeme a rozdelíme na dva rovnaké diely.
Jeden diel vyvaľkáme a prenesieme valčekom na maslom pomastený a múkou vysypaný plech, na to dame nastruhane jablka s cukrom, vanilkovym cukrom a skoricou a na na ne druhy vyvalkany diel cesta, popichame vidličkou a upečieme, hotovy posypeme praskovym cukrom a mozeme papkat, dobru chuť 🙂