tak toto ja môžem 👏
Na 3 pláty,forma 24 cm potrebujem:
7 bielok,350g krup.cukru,1PL škrobu(zlatý klas),1ČL vinného octu
Bielka izbovej teploty si začnem šľahat na nižších otáčkach a postupne pridávam cukor,potom pridám na najvyššie otáčky a šlahám do poriadne tuha cca 12-15min..keď s mi šľahá sneh nakreslím si na papier na pečenie kruhy,otočilm smerom dole na plech a nanesiem rovnomerne vo veľkosti kruhov sneh..rúru predhrejem na 250st teplovzduch a po vložení plechov stiahnem na 90st,suším 90 mím. a nechám potom ešte dosušit v rúre do vychladnutia..
Malinovo jahodové pyré:
Mrazené maliny a jahody si s trochou cukru prevarím,precedím a rozmixujem ponorným mixérom.
Krém:500g mascarpone,500 ml smotany,práš.cukr podľa chuti,mletý mak podľa chuti..
Smotanu si s mascarpone a cukrom vyšlahám do tuha a primiešam mletý mak..
a už len vrstvím-snehový korpus,makový krém a naň nanesiem pyré,ďalší korpus a zopakujem-krém ,pyré a korpus,na vrch tiež nanesiem krém ,ozdobím a hotovo..
Pavlovky plním a dokončuje v deň odovzdávania;)💕
@miuska66 ahoj. Prosím o radu. Manželovi idem piecť túto tortičku. Už som ju raz piekla a bola proste úžasná, ale nepamätám si či so ju robila deň vopred a pod.... Teraz tortu berie do prace tak nechcem, aby sa čosi pokazilo. Moja otázka znie. Môžem upiecť pláty deň vopred? Ako skladovať je najlepšie?? Oni tu tortu budú zrejme jest už doobeda... Môžem teda naplniť uz večer a do rána bude OK?? "tuším tá moja prvá trošku na druhý deň "slzila",ale to bolo iba pre nás doma tak som to nejako neriešila.... Ďakujem vopred za rady! 😉 P. S. Trochu mi popukala, vieš prečo? 🙊
@andula77 ahoj, tortička je perfektná👌🏻😍áno korpusy si možeš upiecť deň vopred-deň pred podávaním,skladujem ich na plechu ako som upiekla prikryté len papierom na pečenie,aby som zbytočne s nimi nemanipulovala a nepolámali sa..ja osobne si tieto pavlovky aj tortičku aj mini plním v deň odovzdávania alebo papania;)je to najlepšie,teda ak v sobotu okolo 8-9-10.00 odovzdávam tak si privstanem naplním a ozdobím,krém si však už urobím večer;)ako možeš naplniť aj večer ak to berie manžel skoro ráno,ale bude taká zmaknutejšia viac,ja preto to mám radšej úplne čerstvo...praskanie môže byť vyššou teplotou sušenia,ak suším naraz viac plechov je potrebný teplovzdušný ohrev/ventilátor pri teplote 90st 1,5h,ak plechy po jednom,tak klasicky ohrev vrch aj spodok 95st 1,5h,nechávam ešte vo vypnutej zavretej rúre do vychladnutia..
@miuska66 potrebovala by som radu: minipavlovky robim uz asi 10x ale vzdy su ine🙈 alebo ich treba susit dlhsie, kratsie..... tentokrat sa mi podarilo, ze ten spodok je taky "zuvaci" . Nevies poradit co tobim zle? A to som si davala extra zalezat aby sa cukor rozpustil... vopred dakujem za odpoved.



Vyzerá úžasne, môžem poprosiť recept?