@mariannka13 je obtretá s čoko ganache-smotana 40%,horká kvalitná čoko a maslo
@mariannka13 priznám sa že neviem takto napísať čoho koľko,všetko dávam len tak odhadom,za 2hrste čokošky,smotanu prilejem cca 120ml a ak sa mi zdá malo podľa hustoty ešte prilejem alebo pridám čokošku,a maslo cca 60g..ale to fakt je len tak odhadom🙈😉
a presný postup? chcela by som vyskúšať ale neviem ako presne postupovať
@mariannka13 smotanu si ohrejem po bod varu,keď už vidím že ide bublať,odstavím,zalejem ňou čokoládu s maslom,chvíľku nechám postať,nech čokoláda povolí a potom miešam do hladka,nechám vychladnúť a postáť aby mala takú krémovú konzistenciu,a obtrem tortičku..treba skúšať a skúšať,moje prvé ganážové neboli tak ako som si predstavovala, je to trošku veda,aj ja ešte stále nie som spokojná a skúšam aby to bolo lepšie..a kľudne aj masla pridať viac ak nie je taká krémová😉

Poprosím recept na krém, ktorým je torta obtreta 🙂