miuska66
autor@glorikarebeka zvyknem robiť s hladkou špičkou,tentoraz som šupla takúto,jeden zub väčší,jeden menší,na striedačku;)
Odpovedz
23. nov 2020
@anetasotornikova ja som kupovala u nas v dortisime a uz ho zatial nemaju chcela som dalsi obj
Odpovedz
23. feb 2021






Recept: na cca 12-14ks minipavloviek potrebujeme
4 bielka (vel.M)
200g krupicového cukru(na 1 bielko 50g cukru)
1ČL vinného octu
2 ČL solamylu
250g mascarpone
250g šlah.smotana
vanilkový cukor,práš.cukor
mletý mak
za hrsť čerstvých ak.mrazených malín a jahôd
Bielka si začneme šlahať na menších otáčkach do peny,potom postupne po lyziciach pridávame cukor,pridáme otáčky a šlaháme do tuhého snehu(10-12min)na konci pridáme ocot a škrob a už len zľahka na malých otáčkach pár krát premiešame..na plech vyložený papierom striekame hniezda..rúru si predhrejeme na 150st,keď vložíme plech stiahneme na 100st.,ak sušíme viac plechov,použijeme teplovzdušný ohrev a teplotu dáme na 90st.,sušíme cca 1,5h a potom necháme vo vypnutej rúre dosušiť,najlepšie cez noc..šľahačku,mascarpone a trochu praš.cukru(podľa chuti) spolu vyšlaháme do tuha,rozdelíme na dve časti,do jednej zamiešame mletý mak,ak treba tak ešte cukor,do druhej časti primiešame vanilkový cukor(alebo vanilku).ešte si pripravíme malinovo jahodové pyré,mrazené ovocie rozpustíme s troškou cukru a ponorným mixérom rozmixujeme do hladka..naplníme pavlovky,na spodok trošku pyré a na to nastriekame krém makový al.vanilkový..ozdobíme podľa vkusu❤️