icon
1 / 1
avatar

Krásne !!! Čisté a úhľadne 🙂 prosím ťa , krém máš aký ? Lebo ja keď robím mascarpone a šľahačku tak mi nevidno štruktúru špičky. Ďakujem moc ;)

Odpovedz
2. máj 2021
avatar

nádherné ;)

Odpovedz
2. máj 2021
avatar

@domuska11 ďakujem pekne🥰veľmi dobre sa mi s tou špičkou robili☺️Ja tiež mascarpone a šľahačka 1:1,pekne do pevná sa dá vyšľapať ale treba dať pozor ak sa nechá dlho šlahať tak krém sa prešlahá a zredne,može to byť aj tým keď dobre nedrži😐

Odpovedz
2. máj 2021
avatar

@anicka34 ďakujeem🙏🏻❤️❤️

Odpovedz
2. máj 2021
avatar

Krásne môžem recept poprosiť aj ako peciete? Mne nikdy nevyšli take pekne biele 😩

Odpovedz
2. máj 2021
avatar

@miuska66 veď to ,že to vždy prešľahám 🤦 tie moje sú len na také domáce maškrtenie, tvoje sú ako z reklamy 🙂

Odpovedz
2. máj 2021
avatar

Aj ja pekne poprosím o recept 🙏sú nádherne a dokonale 😍

Odpovedz
3. máj 2021
avatar

Krasne,mne zas na kreme vidno štruktúru tej zdobiacej spicky ale na spodku na bielkach nie..asi ich malo slaham ci?mne to slaha mixer do tuha..inac sa vzdy podaria ale vôbec ich nemam taketo krasne tvarované

Odpovedz
3. máj 2021
avatar

@domuska11 môže to byť,určite sú aj tak fajné🥰

Odpovedz
3. máj 2021
avatar

@megyi1711 áno myslím že to bude aj tým,ja v robote šlahám na najrýchlejších aj 15 min☺️

Odpovedz
3. máj 2021
avatar

@bobo2433 ďakujem pekne❤️pridám receptík☺️

Odpovedz
3. máj 2021
avatar

Recept:z tejto dávky mne vyjde cca 12ks,samozrejme závisí aké veľké nastriekame;)
Na pavlovkové hniezda potrebujeme: 4ks bielka,(M),200g krupicový cukor, 1PL kukur.škrob,1KL vinný ocot..najprv si začnem šlahať na menších otáčkach a keď je ľahká pena,začnem postupne pridávať cukor,vždy po pridaní nechám prešľahať,keď je všetok cukor v bielkach chvíľku ešte šľaham na menších otáčkach a potom pridám na najrýchlejšie,šlahám cca 15min,vypnem a pridám škrob a ocot a už len zľahka pár krát na najmenších otáčkach premiešam,naplním do vrecka s ozdobnou špičkou a striekam na plech s papierom akoby hniezda;)
Na krém potrebujeme: 250ml šlahačka 33%,250g mascarpone, práš.cukor podľa chuti,ale nie veľa aby pavlovky neboli presladené cca 2-3PL,vanilka..
Všetko si dám do robota a začnem chvíľku šlahať na nižších otáčkach nech sa suroviny spolu premiešajú a potom pridám na rýchlejšie otáčky,keď je krém už skoro hustý,znížim na slabé otáčky a nechám chvíľku prešľahať do tuha,pozor na prešlahanie,lebo vtedy krém zredne a už tak pekne nedrží;)
Na malinovo jahodové pyré potrebujeme:trocha mrazených malín a jahôd,1-2KL krup.cukru..ovocie s cukrom si nechám prevreť a rozpustiť,šťavu precedím a tuhú časť rozmixujem ponorným mixérom..
A už len plním,na spodok hniezda streknem trochu krému(pyré rýchlejšie pavlovku rozmočí tak preto dám trošku krému)potom dám vychladnuté pyré,a nastriekam krém,ozdobím❤️

Odpovedz
3. máj 2021
avatar

@miuska66 ďakujem krásne ,ešte sa spýtam slahas bielka nad parou alebo len v mixéri -klasika? Lebo niekto slaha bielka nad parou ,ja som raz tak robila ale sa mi to veľmi nepáčilo alebo som to dovrzala 🙈🙃

Odpovedz
3. máj 2021
avatar

@miuska66 a ako to peciete ? Spodný dolný ohrev ? Koľko stupňov a ako dlho ?

Odpovedz
3. máj 2021
avatar

Mozem poprosit foto spicky? ja mama asi 4 a ani jedna nie je taka pekna. Dakujem

Odpovedz
3. máj 2021
avatar

@bobo2433 nie,iba v mixery šlahám☺️

Odpovedz
3. máj 2021
avatar

@janna94 Juj to mi vypadlo🙈keď suším jeden plech tak spodný horný ohrev - 95st.,keď viac plechov(ja max dva)tak dávam teplovzduch a pri teplote 90st., a suším 90 min.v zapnutej rure a potom vypnem a nechám ich v zavretej do vychladnutia rúry☺️

Odpovedz
3. máj 2021
avatar
Odpovedz
3. máj 2021
avatar

@miuska66 Dakujem krasne. tuto mam a zrejme to robim teda nespravne

Odpovedz
3. máj 2021
avatar

@vincp za máličko,dôležité asi je len ten sneh mať riadne tuhý,nič iné ma nenapadá,a striekala som úplne normálne rovno,najprv spodok potom kraje do vysšia☺️

Odpovedz
3. máj 2021