Recept:z tejto dávky mne vyjde cca 12ks,samozrejme závisí aké veľké nastriekame;)
Na pavlovkové hniezda potrebujeme: 4ks bielka,(M),200g krupicový cukor, 1PL kukur.škrob,1KL vinný ocot..najprv si začnem šlahať na menších otáčkach a keď je ľahká pena,začnem postupne pridávať cukor,vždy po pridaní nechám prešľahať,keď je všetok cukor v bielkach chvíľku ešte šľaham na menších otáčkach a potom pridám na najrýchlejšie,šlahám cca 15min,vypnem a pridám škrob a ocot a už len zľahka pár krát na najmenších otáčkach premiešam,naplním do vrecka s ozdobnou špičkou a striekam na plech s papierom akoby hniezda;)
Na krém potrebujeme: 250ml šlahačka 33%,250g mascarpone, práš.cukor podľa chuti,ale nie veľa aby pavlovky neboli presladené cca 2-3PL,vanilka..
Všetko si dám do robota a začnem chvíľku šlahať na nižších otáčkach nech sa suroviny spolu premiešajú a potom pridám na rýchlejšie otáčky,keď je krém už skoro hustý,znížim na slabé otáčky a nechám chvíľku prešľahať do tuha,pozor na prešlahanie,lebo vtedy krém zredne a už tak pekne nedrží;)
Na malinovo jahodové pyré potrebujeme:trocha mrazených malín a jahôd,1-2KL krup.cukru..ovocie s cukrom si nechám prevreť a rozpustiť,šťavu precedím a tuhú časť rozmixujem ponorným mixérom..
A už len plním,na spodok hniezda streknem trochu krému(pyré rýchlejšie pavlovku rozmočí tak preto dám trošku krému)potom dám vychladnuté pyré,a nastriekam krém,ozdobím❤️


Krásne !!! Čisté a úhľadne 🙂 prosím ťa , krém máš aký ? Lebo ja keď robím mascarpone a šľahačku tak mi nevidno štruktúru špičky. Ďakujem moc ;)