icon
1 / 1
avatar

RECEPT♥️
▪️Korpus
✔️9ks bielok
✔️450g krupic.cukru(na jeden bielok 50gcukru)
✔️1,5PL vinného octu
✔️1,5PL Zlatého klasu
Bielka si vyšľaháme do tuha a postupne po lyžiciach pridávame cukor a šľaháme na najvyšších otáčkach ďalej cca 10 min...sneh musí byť úplne pevný tak že špičky držia pevno hore a nepadajú..potom už len na najslabších otáčkach zľahka asi 10 otáčkami primiešame ocot a Zlatý klas..
Na papier na pečenie si nakreslíme tri kruhy (24cm) každý zvlášť na 3 plechy a rozotreme rovnomerne do kruhov bielkový sneh..rúru si predhrejeme na 180st a po vložení plechov znížime teplotu na 110st...ja som piekla/sušila v teplovzdušnej rúre teda som dala všetky 3plechy naraz a sušila 45min,potom som rúru vypla a sušila ďalších 30min..Ak máte klasickú rúru nie teplovzdušnú je možné sušiť len na jednom plechu,vtedy si ingrediencie rozdelte na 3 časti a každý korpus si pripravte a vysušte zvlášť..
▪️Krém
✔️500g mascarpone
✔️500ml šlah.smotany
✔️2ks vanil.cukru
✔️3PL práš cukru
▪️Malinovo/jahodové pyré
✔️200g mrazené maliny/jahody
✔️trochu trstin.cukr
Čerstvé ovocie na ozdobenie
Smotanu si vyšľaháme s práš.cukrom a prišľaháme mascarpone a vanil.cukor..
Mrazené maliny a jahody si s trochou trs.cukru prevarime a ponorným mixerom rozmixujeme na hladké pyré..
A vrstvíme-snehový korpus,krém a pyré,znova korpus,krém,pyré,a nakoniec korpus,krém a ozdobíme podľa vkusu♥️

Odpovedz
8. feb 2020
avatar

@miuska66 vyzerá úžasné.

Odpovedz
9. feb 2020
avatar

Prosím ta potom sa dá normalne krájať, nerozpadava sa to?

Odpovedz
9. feb 2020
avatar

Ked mam klasicku rúru tie dva cesta necham v chladničke dokym sa mi upecie to jedno ?

Odpovedz
9. feb 2020
avatar

@hudy1982 toto zaujíma aj mňa tak sa vám tu pripnem 🙂

Odpovedz
9. feb 2020
avatar

Mňam vyzerá výborne

Odpovedz
9. feb 2020
avatar

@dodinkova
@luci009
ďakujem ❤️

Odpovedz
9. feb 2020
avatar

@baaambulkaa korpus navlhne z krému tak sa dá normálne dobre krájať😉

Odpovedz
9. feb 2020
avatar

@hudy1982
@kikus391 no v tomto prípade sa musia korpusy pripraviť osobitne,čiže ingrediencie vydeliť troma a pripraviť pred sušením

Odpovedz
9. feb 2020
avatar

@miuska66 ďakujem ☺️

Odpovedz
9. feb 2020
avatar

@miuska66 prosim ta a mozem ju naplnit uz vecer pred oslavou? Nebude potom taka mokra?

Odpovedz
10. feb 2020
avatar

@kathy1 no to som nenapísala,že je dobré ju naplniť v deň podávania,ona dosť navlhne už ten ďalší deň..ale naplnenie je rýchle🙂

Odpovedz
10. feb 2020
avatar
Odpovedz
10. feb 2020