Tak táto vozerá suprovo 👌
📍Aj ja poprosím recept, ďakujem 🙃
Top
Aj ja si prosim recept, hlavne ta plnka ma zaujima 🙂
Ja by som prosila recept na krém☺️
RECEPT:
▪️Korpus
✔️9ks bielok
✔️450g krupic.cukru(na jeden bielok 50gcukru)
✔️1,5PL vinného octu
✔️1,5PL Zlatého klasu
Bielka si vyšľaháme do tuha a postupne po lyžiciach pridávame cukor a šľaháme na najvyšších otáčkach ďalej cca 10 min...sneh musí byť úplne pevný tak že špičky držia pevno hore a nepadajú..potom už len na najslabších otáčkach zľahka asi 10 otáčkami primiešame ocot a Zlatý klas..
Na papier na pečenie si nakreslíme tri kruhy (24cm) každý zvlášť na 3 plechy a rozotreme rovnomerne do kruhov bielkový sneh..rúru si predhrejeme na 180st a po vložení plechov znížime teplotu na 110st...ja som piekla/sušila v teplovzdušnej rúre teda som dala všetky 3plechy naraz a sušila 45min,potom som rúru vypla a sušila ďalších 30min..Ak máte klasickú rúru nie teplovzdušnú je možné sušiť len na jednom plechu,vtedy si ingrediencie rozdelte na 3 časti a každý korpus si pripravte a vysušte zvlášť..
▪️Krém
✔️500g mascarpone
✔️500ml šlah.smotany
✔️2 vanil.cukru
✔️4PL práš cukru(pridať podľa chuti)
✔️150g mletého maku
▪️Malinovo/jahodové pyré
✔️200g mrazené maliny a jahody
✔️trochu trstin.cukr
✔️Čerstvé ovocie na ozdobenie
Smotanu si vyšľaháme s časťou práš.cukru a prišľaháme mascarpone zvyšok cukru a vanil.cukor,a na záver primiešame mletý mak.
Mrazené maliny a jahody si s trochou trs.cukru prevarime a ponorným mixerom rozmixujeme na hladké pyré..
A vrstvíme-snehový korpus,krém a pyré,znova korpus,krém,pyré,a nakoniec korpus,krém a ozdobíme podľa vkusu♥️

🤤🤤🤤 Mnaaaam