icon
1 / 1
avatar

Recept🖤
Korpus: 8 vajíčok,120g práš.cukor,60g.cukor,250g zomletého maku,100g pravého masla...
Vajíčka si rozdelím na bielka a žĺtka,žĺtka si s krupicovým cukrom vyšľahám do bielej peny(trvá to aj 5min),do žĺtkovej peny prišľahám zmäknuté maslo..medzi tým si vyšlahám bielka s práškovým cukrom do ozaj tuha(trvá to aj 8min.)..Bielkový sneh zľahka postupne po častiach už len ručne metličkou primiešam k žĺtkovej pene až kým sa to nespojí a nevznikne nadýchaný penový krém..a nakoniec do tejto masy úplne zľahúčka postupne po častiach primiešam metličkou mak,musí to byť ozaj zľahka aby cesto nespľaslo a korpus bol nadýchaný..
Do formy(26cm)si dám iba na spodok papier na pečenie a vylejem nadýchané cesto a zarovnám,pečiem pri teplote 155st.cca 40-50min.
Krém:500g jemný tvaroh,250g mascarpone,1 vanil.cukor,a práškový cukor som dávala odhadom podľa chuti,cca 4-5polievkových lyžíc,a zomletý mak tiež odhadom čo mi ostalo,cca 50g;)
Mascarpone,tvaroh a cukor vyšľahám a primiešam mak.
Upečaný vychladnutý korpus prerežem na dve časti..na spodný korpus nanesiem dostatok krému a na ten natrem malinovo jahodové pyré-mrazené maliny/jahody si prevarím s trochou cukru a rozmixujem,ešte som aj prepasirovala..na krém a pyré druhý korpus a na vrch a boky potrem zvyšok krému a ozdobím..🖤

Odpovedz
16. feb 2020
avatar

@miuska66 vyzera fajnovo, vyskusam👍

Odpovedz
17. feb 2020
avatar

@miuska66 vyzerá výborne 👌👌

Odpovedz
17. feb 2020
avatar

@zmal22
@colormoda ďakujem🙏🏻áno je fajnový,keď ho upečiem vždy má úspech😊kto miluje mak ako my tak odporúčam😉a aj pre bezlepkáčov😊❤️

Odpovedz
17. feb 2020
avatar
Odpovedz
17. feb 2020
avatar

@miuska66 určite skúsim 🔝🔝🔝

Odpovedz
17. feb 2020
avatar

To vyzerá taaaak uuuuzasne 😋
Ukladám, pri najbližšej príležitosti pečiem 👍

Odpovedz
17. feb 2020
avatar

@kovackaadka super,teším sa že som trošku inšpirovala😊🤓🥰

Odpovedz
17. feb 2020
avatar

@miuska66 fuuu, pozrela som tvoj blog a teda tam je inšpirácií 😉 som musela prestať pozerať, sliny mi tiekli až na zem 🤣 si šikulka 👌👍

Odpovedz
17. feb 2020
avatar

@kovackaadka ďakujem veľmi pekne🙏🏻😘

Odpovedz
17. feb 2020