😋 tvoje stale vyzeraju ukazkovo 👌👍 a tie tvoje recepty su pre mna NAJ 😍👏😘 dakujem, ze nam ich tu aj tak posuvas 🤗
@agatulienka82 Jaj ďakujem krásne😍to je supeer,si zlatá❤️teším sa veľmi z takýchto pozitívnych reakcii🤩😘
Velmi si vazim ludi ktori nielenze dokazu vlastnymi rukami krasne veci ale radi pozdielaju aj recept,know how,velka vdaka.BTW som z daleka a nedavno som zhodou okolnosti bola na oslave kde som prvy krat jedla Pavlovky pecene prave od Vas a zanechali vo mne taky dojem ze odvtedy sa ich snazim ako totalny amater naucit,piekla som ich uz asi 5x a som blizsie a blizsie 😁 ale tie Vase su stejne tak krasne biele a nikdy nepopukane,takze mam este hodnu cestu pred sebou kym ich trafim presne 😊
@nini1010 WAU ďakujem veľmi veľmi pekne🤩🥰ja sa s radosťou podelím o receptiky s Vami,len aj keď je recept tak nie vždy sa to podarí ukážkovo na prvý krát,ja som tiež musela skúšať veľa veľa krát kým som ako tak spokojná,každý máme napríklad inú rúru,vajíčka inej kvality veľkosti atď..takže každý si musí prísť na tie svoje grifi,čo vyhovuje najlepšie a treba skúšať a vychytávať chybičky😊tie pavlovky čo píšete ale asi neboli odo mňa,ja som zatiaľ len na naše rodinné oslavy robila😉😛
Receptík na moje pavlovečky❣️
4 bielka, 240g krupic.cukru(na 1bielok dávam 60g cukru), 1,5PL solamylu, 1,5PL vinného octu...
Bielka si začnem šlahať na menších otáčkach,potom pridám otáčky a postupne po lyžiciach pridávam cukor,na najvyšších otáčkach nechám šlahať aj 10-12min.,odstavím pridám solamyl a ocot a dám prešľahať ale už len na malých otáčkach na pár otočeni..pevný sneh naplním do vrecka,buď s ozdobnou špičkou alebo bez,ja robím bez špičky a striekam na plech s papierom na pečenie akoby hniezda..rúru som si predhriala na 150st.vložím plech/plechy a stiahnem teplotu na 100st.,keď sušíme viac plechov naraz tak treba nastaviť teplovzdušné hriatie,pri jednom plechu stačí normálne hriatie ale ja dávam vždy teplovzdušné aj pri jednom plechu,suším 45mim potom rúru vypnem a nechám dosušit v zavretej rúre ešte cca 30 min..
Zatiaľ čo suším si pripravím pyré a krém,potrebujeme:
250 ml mascarpone,250 ml šľahačky, 1 vanilkový cukor, práš.cukor podľa chuti, štipku vanilkovej esencie,100g pomletého maku, 1hrsť mrazených malín, 1hrsť mraz.jahôd,trochu cukru..
Šľahačku si s cukrom a mascarpone vyšlahám do tuha,krém rozdelím na dve časti,do jednej pridám vanilku a premiešam a do druhej mletý mak..mrazené maliny a jahody a trochu cukru si prevarím do rozpustenia,scedím šťavu a rozmixujem ponorným mixérom do hladka..
A plním vychladnuté hniezda,na spodok dám za 1-2 lyžičky pyré a na to mastriekam buď makový alebo vanilkový krém,ozdobím a nechám v chladničke tuhnuť,hotovo❣️😋

Milujem pavlovky ;) mnaaaam ...krasne su