icon
37 / 71
gaštanový
avatar

Dáš receptík? Díky ;)

Odpovedz
12. feb 2013
avatar
mykka
autor

@romcag potrebujes na korpus: 5 vajec a 1 gaštanové pyré (ja kupujem v tescu, 250g) - odelit zltak od bielkov, zltka chvilu predslahat, potom pridat rozmrazene a rozmrvene pyre a slahat dalej, mala by sa vytvorit taka svetla pena, potom uz len pomaly vmiesat sneh z bielkov (nejde tam ziaden cukor ani muka 🙂 ). Ruru vyhriat na 180 stupnov, potom ako tam vlozis plech tak hned stiahni na 160 a pecieme asi 40-45min (kazdy podla svojej rury). Ked ochladne, pokvapkt rumom alebo esenciou (ja nedavam) a potriet nejakym lekvarom. A na krem potrebuje 2 praskove slahacky, 3dl mlieka a 1gastanove pyre - slahacku opat predslahat podla navodu s mliekom, a kym este nie je celkom tuha vslahat opat rozmrvene pyre, do tuha.... a ten potom pekne natriet na korpus, posypat nejakymi ozdobkami a dat do chladu aspon na 2-3hod aby krem este poriadne stuhol 🙂

Odpovedz
12. feb 2013
avatar

takze celkovo dve balenia gastanoveho pyre, dobre to chapem? vyzera perfektne, ako chuti? nie je prilis "gastanovy"? 🙂

Odpovedz
13. feb 2013
avatar
mykka
autor

@marcah ano, dobre si pochopila mary, 2balenia celkovo.....chuti super, tym ze tam uz nejde ziaden cukor nie je to sladke jak riť, je to take hmm...no gastanove, ale zasa nie prilis, tak akurat, urcite odporucam urobit.....a ked kliknes par fotiek dopredu, tam ma gastanovu tortu, ten isty recept, len viac vajec a viac pyre 😵

Odpovedz
13. feb 2013
avatar

Také chúťky si mi narobila ,tak som dnes bola kúpiť pyré a už sa to pečéééé...

Odpovedz
8. mar 2013
avatar
mykka
autor

@tobeha potom referuj ako sa ti podarilo a ako chutilo 😵

Odpovedz
8. mar 2013
avatar

@mykka Ja som to pyré chutnala prv krát,Miškovi to chutilo,tvoj sa vydaril....len na vrch nemám žiadne ozdôbky....

Odpovedz
8. mar 2013
avatar
mykka
autor

@tobeha skus len skoricou alebo grankom posypat?

Odpovedz
8. mar 2013
avatar

joooj nevyšlo mi cesto....

Odpovedz
8. mar 2013
avatar
mykka
autor

@tobeha ta co toooo???

Odpovedz
8. mar 2013
avatar

@mykka tak neviem ,som dala žltka +pyré+ bielka a na aký plech velký si to dala ...ja som mala nízke cesto ,ale nevadí,zje sa ...

Odpovedz
8. mar 2013
avatar
mykka
autor

@tobeha ono ked sa to upecie a ochladne trochu splasne aj mne, a dala som na plech 22x32, taky stredny, resp. taky klasicky asi jak ked nase babky mali 🙂

Odpovedz
8. mar 2013
avatar

@mykka dám foto ,ja som to mala ako posúch ,ale urobila som toto a bol ,teda je fajny ,len škoda,že len pár kúskou...nevadí ,ale jooooj fajny je.....

Odpovedz
8. mar 2013
avatar

@mykka vyskúšam🙂

Odpovedz
22. mar 2013
avatar

mnam 🙂

Odpovedz
24. apr 2013