
@romcag potrebujes na korpus: 5 vajec a 1 gaštanové pyré (ja kupujem v tescu, 250g) - odelit zltak od bielkov, zltka chvilu predslahat, potom pridat rozmrazene a rozmrvene pyre a slahat dalej, mala by sa vytvorit taka svetla pena, potom uz len pomaly vmiesat sneh z bielkov (nejde tam ziaden cukor ani muka 🙂 ). Ruru vyhriat na 180 stupnov, potom ako tam vlozis plech tak hned stiahni na 160 a pecieme asi 40-45min (kazdy podla svojej rury). Ked ochladne, pokvapkt rumom alebo esenciou (ja nedavam) a potriet nejakym lekvarom. A na krem potrebuje 2 praskove slahacky, 3dl mlieka a 1gastanove pyre - slahacku opat predslahat podla navodu s mliekom, a kym este nie je celkom tuha vslahat opat rozmrvene pyre, do tuha.... a ten potom pekne natriet na korpus, posypat nejakymi ozdobkami a dat do chladu aspon na 2-3hod aby krem este poriadne stuhol 🙂
@marcah ano, dobre si pochopila mary, 2balenia celkovo.....chuti super, tym ze tam uz nejde ziaden cukor nie je to sladke jak riť, je to take hmm...no gastanove, ale zasa nie prilis, tak akurat, urcite odporucam urobit.....a ked kliknes par fotiek dopredu, tam ma gastanovu tortu, ten isty recept, len viac vajec a viac pyre 😵
Dáš receptík? Díky ;)