Aj ja najčastejšie na olivovom oleji s vajíčkom, alebo ju upečiem so zemiakmi a na vrch syr a rozšl.vajce, polievku cukinovu s postrúhanou mozzarellou dcéra zbožňuje a skúšala som aj s cestovinami alebo do zeleninového rizita..cukinu proste milujem😃
@holubicka28 dakujeeem,vyskúšam tu polievočku isto 🙏😂
@natalka13
@holubicka28
Aky olivovy olej pouzivate? Ja mam z farmy z Grecka od znamych a stale prizvukuju, ze je cisty panensky len do studenej kuchyne, ze sa nema zohrievat a aj ked som kupovala, tak vzdy vsetko bolo napisane ze len na studenu kuchynu.
Su nejako "upravovane" ze sa neprepaluju a vhodne na tepelnu upravu?
@mystisch A tip na spracovanie cukety: Rozpolim po dlzke a vydlabem stred, vzniknu take "lodicky". Poprazim cibulu, ten vydlabany stred a k tomu co aktualne mam - nadrobono nakrajen sampinony, sunka, farebna paprika, kukurica... mozes pridat cokolvek, pridam syr, pockam kym sa rozpusti a naplnim tie lodicky. Dam zapiect, niekedy ked sa mi to zda huste, tak polejem trosku slahackovou smotanou a zapeciem - na vrch este trochu syr nech sa roztopi. Zvyknem k tomu robit dresing z kyslej smotany, mozes aj prilohu - varene zemiaky, kasa, ale da sa zjest len tak na prazdno na studeno alebo so salatom. V lete to mame velmi radi 🙂
@holubicka28 Ahaa, takze su take co su urcene na tepelnu upravu, nevedela som 🙂
@mystisch Podla toho ci mas radsej take na skus, tvrdsie, alebo uplne makke. A najprv si tu cuketu nasol a nechaj "vypotit" a vodu zlej. Ja peciem cca tych 10-15 minut na 180-190 stupnov, zalezi aj na tom ci je mala mladucka cuketa, ci uz starsia, vacsia. Sledujem kedy je plnka uz tak doruzova pripecena, ale niekedy neodhadnem a mam ju maksiu :D


u nas najcastejsie spracovavam cukinu osmahnutim na olivaci a cesnaku. jeme teple s volskym okom, s cestovinou s bulurm alebo na chlebiku studene,vydrzi v chladnicke 3-4dni v pohode. a na vrch pkmrveny slany syr.