icon
1 / 1
avatar

jasne..ved sme sa ako deti striedali pri miesani lekvaru a ked bol este horuci...na mini tanierik nam mamka dala na ochutnavku😉

Odpovedz
9. júl 2015
avatar

keď sme boli deti často sme frflali, keď bolo treba poliť marhule na kompót, preberať čučoriedky od lístkov, oberať ríbezle, lebo vždy bolo niečo dôležitejšie na robote 😀 ...ale potom keď sme mali na raňajky vianočku s ríbezľovým džemom, na obed kuriatko s ryžou a marhuľovým kompótom a na olovrant čokoládový puding s čučoriedkovým kompótom tak nás to hundranie rýchlo prešlo...🙂

Odpovedz
9. júl 2015
avatar

@s_i_s_a Oberanie ríbezlí!!! Koniec, ja som myslela, že tie kríky snáď nemajú konca...Iná káva boli maliny, to som naopak milovala. A potom ten sirup z nich...No rozprávka. Akurát, vždy zostal taký trošku hustý, takže to najlepšie bolo na spodku 🙂

Odpovedz
9. júl 2015
avatar

@dankaa78 a varili ste ho vonku v takom veľkom hrnci? to u nás muselo byť a keď sa zle miešalo hneď bola "zvada" 🙂

Odpovedz
9. júl 2015
avatar

ani ja už roky nepoužívam žiadne gelfixy a ani nič podobné. Na kg ovocia dám 50 - 60 dkg cukru a varím až kým nie je dosť hustý 🙂

Odpovedz
9. júl 2015
avatar

@monalisatko áno, toto je osvedčená klasika 🙂ovocie pred tým aj nakrájaš, či rozmixuješ? niekto robieva tak, že dokonca necháva úplne celé kúsky, niekto polovicu rozmixuje a druhú nechá v celku. Je to taká drobná radosť života nájsť napríklad v jahodovom džemeu celú jahôdku 🙂

Odpovedz
9. júl 2015
avatar

@nela_cukor ja len jednoducho dám do hrnca, nasypem cukor a trocha postláčam s tým čo sa tlačkajú zemiaky (neviem ako sa to volá 😀) Takže sa potom veru nájdu aj kúsky v pohári 🙂

Odpovedz
9. júl 2015
avatar

@monalisatko my to robíme tak, že deň pred tým to zasypeme polovičnou dávkou cukru a popučíme to presne tým čo ty, tiež neviem ako sa to volá :D a necháme nech to pustí šťavičku.... na druhý deň chvíľu povaríme, potom dosypeme zvyšný cukor, rozmixujeme ponorným a varíme, kým nieje dosť hustý 🙂 a je to bez kúskov potom 🙂

Odpovedz
10. júl 2015
avatar

@dakamaable aj svokra to robí približne ako ty, ale nám vôbec nevadia tie kúsky 🙂

Odpovedz
10. júl 2015
avatar

@nela_cukor v najvacsom aky bol a dnu pri otvorenych balkonovych dverach dolu v kuchyni😉

Odpovedz
10. júl 2015