keď sme boli deti často sme frflali, keď bolo treba poliť marhule na kompót, preberať čučoriedky od lístkov, oberať ríbezle, lebo vždy bolo niečo dôležitejšie na robote 😀 ...ale potom keď sme mali na raňajky vianočku s ríbezľovým džemom, na obed kuriatko s ryžou a marhuľovým kompótom a na olovrant čokoládový puding s čučoriedkovým kompótom tak nás to hundranie rýchlo prešlo...🙂
@s_i_s_a Oberanie ríbezlí!!! Koniec, ja som myslela, že tie kríky snáď nemajú konca...Iná káva boli maliny, to som naopak milovala. A potom ten sirup z nich...No rozprávka. Akurát, vždy zostal taký trošku hustý, takže to najlepšie bolo na spodku 🙂
@dankaa78 a varili ste ho vonku v takom veľkom hrnci? to u nás muselo byť a keď sa zle miešalo hneď bola "zvada" 🙂
ani ja už roky nepoužívam žiadne gelfixy a ani nič podobné. Na kg ovocia dám 50 - 60 dkg cukru a varím až kým nie je dosť hustý 🙂
@monalisatko áno, toto je osvedčená klasika 🙂ovocie pred tým aj nakrájaš, či rozmixuješ? niekto robieva tak, že dokonca necháva úplne celé kúsky, niekto polovicu rozmixuje a druhú nechá v celku. Je to taká drobná radosť života nájsť napríklad v jahodovom džemeu celú jahôdku 🙂
@nela_cukor ja len jednoducho dám do hrnca, nasypem cukor a trocha postláčam s tým čo sa tlačkajú zemiaky (neviem ako sa to volá 😀) Takže sa potom veru nájdu aj kúsky v pohári 🙂
@monalisatko my to robíme tak, že deň pred tým to zasypeme polovičnou dávkou cukru a popučíme to presne tým čo ty, tiež neviem ako sa to volá :D a necháme nech to pustí šťavičku.... na druhý deň chvíľu povaríme, potom dosypeme zvyšný cukor, rozmixujeme ponorným a varíme, kým nieje dosť hustý 🙂 a je to bez kúskov potom 🙂
@dakamaable aj svokra to robí približne ako ty, ale nám vôbec nevadia tie kúsky 🙂
@nela_cukor v najvacsom aky bol a dnu pri otvorenych balkonovych dverach dolu v kuchyni😉

jasne..ved sme sa ako deti striedali pri miesani lekvaru a ked bol este horuci...na mini tanierik nam mamka dala na ochutnavku😉