icon
1 / 1
avatar

Potrebujeme
Cesto :
• 400g hladkej múky
• 200g Korunného cukru práškového
• 1 vajce
• 140g mletých vlašských orechov
• 2 lyžice kakaa
• 250g masla, na špičku noža mletej škorice
• kôra a šťava z 1 citróna
• formičky - košíčky
Orechová plnka:
• 300g mletých vlašských orechov
• 100g Korunného cukru práškového
• 1 vrecúško vanilkového cukru
• 1dcl rumu


Kakaový krém:
• 3 vajcia
• 150g Korunného cukru hnedého
• 1 vanilkový cukor
• 300g masla
• 2 lyžice kakaa
Poleva: 200g čokolády na varenie, 100g stuženého tuku.
Ríbezľová marmeláda.
Postup
1. Najskôr upečieme košíčky: zmiešame ingrediencie na cesto, spracujeme a plníme malé formičky košíčkov. Pečieme na 175 °C.
2. Upečené a vychladnuté košíčky potrieme marmeládou a navŕšime orechovú plnku.
3. Na kakaový krém ušľaháme vajcia spolu s cukrami nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť a potom zašľaháme maslo a kakao. Košíčky zdobíme vreckom naplneným krémom a stuhnuté z chladničky ich máčame v čokoládovej poleve. Nemusíme však namáčať. Podávať sa môžu aj bez polevy. Pre efekt posypeme drobnými perličkami.

Odpovedz
10. dec 2016
avatar

Jemine to vyzerá fantasticky.ale asi by som to nezvládla spraviť.klobúk dolu.👍 chcela by som ale tento rok skúsiť parížske rožky a práve som poprosila uja googla nech mi nájde nejaký dobrý recept🙂

Odpovedz
10. dec 2016
avatar

@bosorka27 pozri Mirkina modra varecha tam urcite daju dievcata osvedceny recept

Odpovedz
10. dec 2016
avatar

@bosorka27 ahoj, môžeš ich skúsiť podľa môjho fotopostupu, musia sa vydariť 🙂
https://www.modrykonik.sk/group/8342/fotorecept...

Odpovedz
10. dec 2016
avatar

@elmelpel
@qidko ďakujem kočky🙂

Odpovedz
10. dec 2016