icon
1 / 1
avatar

V akych komentaroch?

Odpovedz
11. dec 2016
avatar

Plnené trubičky
Potrebujeme:
Cesto:
100 g masla
2 žĺtky
500 g hladkej múky
100 g Korunného cukru BIO kryštál
4 lyžice mlieka
4 lyžice medu

Krém:
2 vanilkové pudingy
500 ml mlieka
1 a pol masla
kávová lyžička rumu alebo kvapka rumovej esencie
Korunný cukor BIO kryštál

Na dozdobenie:
čokoláda
Recept je asi na 130 trubičiek

Postup:
Všetko zmiešame a poriadne prepracujeme cesto. Cesto necháme odležať tak hodinku v chlade, alebo aj cez noc. Cesto je tuhšie, nevyvaľkáme celý plát naraz, ale vždy ukrojíme časť, ktorú ďalej spracovávame. Cesto vyvaľkáme na veľmi tenkú placku pod potravinárskou fóliou. Okrúhlym vykrajovačom vykrajujeme koliska. Každé koliesko namotáme na kovovú trubičku tak, aby sa konce spojili. Dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri cca 160 °C asi 4 minúty. Ešte teplé stiahneme z trubičiek a necháme na utierke vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme krém. Uvaríme puding s mliekom a cukrom a necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme zmäknuté maslo a pridáme pár kvapiek rumu alebo rumovej esencie. Ak je treba, pridáme cukor podľa vlastnej chuti.
konce môžeme namočiť do rozpustenej čokolády.

Odpovedz
11. dec 2016
avatar

👏😍

Odpovedz
11. dec 2016
avatar

@jankacaa už je nahodený 😉

Odpovedz
11. dec 2016
avatar

@nela_cukor hmm vtyzera to mnamkovo, aj si ich skusala? nestecu z rurok pocas pecienia?

Odpovedz
11. dec 2016
avatar

@miskalevica Priznám sa, že ja konkrétne som recept zatiaľ neskúšala, ale chystám sa 🙂 Vytvorila ho pani pre receptár Korunného cukru. Jedná sa však o odskúšaný recept. Takto vyzerajú trubičky na neprofi foto.

Odpovedz
11. dec 2016
avatar

to vyzera super

Odpovedz
11. dec 2016
avatar
Odpovedz
11. dec 2016
avatar

No krasa musim skusit

Odpovedz
11. dec 2016
avatar

@srnkaknm1 ja si hovorim presne to iste😝

Odpovedz
11. dec 2016