Robila som v sobotu takto- dala som do hrnca,nepodlievala,pustili vodu,a varila.ked boli makke,pridala som cukor v pomere 1:2, na kilo jahod pol kg cukru a varila zas.spravila skusku tuhosti na tanieriku a davala do flias.Este potom som sterilizovala 8minut v rure,kedze sa mi v minulosti stalo,ze plesnel
Ako je tebe lepšie. Ja ich dnes napr zasypem cukrom a zajtra budem variť pomer 2:1, viac jahod. Bude aj sirup zo šťavy čo pustí. Niekedy varím hneď v ten deň, dnes to už nedám určite. Robím aj s gelfixom, to je rýchlejšie. Dávam aj matu, dúfam, že ešte nájdem bazu, to je top kombinácia, v tedy robím s gelfixom
4 kg jahôd (moja dávka) popucim ako zemiaky, zahriat a pomaly variť asi hodinu, aby sa odparila voda. Potom 3 gelfixy 3:1 ( alebo 1,5 čistý pektin), kyselina citrónová asi lyzica a 1 kg kryštálový cukor, variť ešte asi 5 minút. Sladký je dosť.
Odoberať peni sitkom.
Do pohárov a zabalit do deky, aby pomaly chladol.
Ja som akurát teraz zamiesala jahody s cukrom- na 1kg jahod 400g cukru a ráno si budem naberackou odoberať do 3 panvic a budem zlievat do jedného hrnca, potom ho cely prehrejem a budem dávať do fliaš. Pridam aj 1Pl kyseliny citronovej (mam 10kg jahod) Nesterilizujem už a nikdy sa mi nepokazil.

ja robím s Gelfixom 2:1, na obale je postup. Uvarený je za chvilku, stačí naplniť do pohárov a otočiť hore dnom. Už pár rokov takto varím a nebol problém, že by sa nejaký pokazil alebo podobne.