icon
1 / 1
avatar

ja robím s Gelfixom 2:1, na obale je postup. Uvarený je za chvilku, stačí naplniť do pohárov a otočiť hore dnom. Už pár rokov takto varím a nebol problém, že by sa nejaký pokazil alebo podobne.

Odpovedz
3. jún 2024
avatar

Robila som v sobotu takto- dala som do hrnca,nepodlievala,pustili vodu,a varila.ked boli makke,pridala som cukor v pomere 1:2, na kilo jahod pol kg cukru a varila zas.spravila skusku tuhosti na tanieriku a davala do flias.Este potom som sterilizovala 8minut v rure,kedze sa mi v minulosti stalo,ze plesnel

Odpovedz
3. jún 2024
avatar

Ano nechavam odstst do druheho dna. Pridavam kys.citronovu citronovu stavu a tento rok aj rebarboru . Kedze bola zarovno s jahodami jedla.

Odpovedz
3. jún 2024
avatar

Len cukor, 300g na 1kg ovocia. Varím hneď, az kým zmizne pena a zhustne.

Odpovedz
3. jún 2024
avatar

Ako je tebe lepšie. Ja ich dnes napr zasypem cukrom a zajtra budem variť pomer 2:1, viac jahod. Bude aj sirup zo šťavy čo pustí. Niekedy varím hneď v ten deň, dnes to už nedám určite. Robím aj s gelfixom, to je rýchlejšie. Dávam aj matu, dúfam, že ešte nájdem bazu, to je top kombinácia, v tedy robím s gelfixom

Odpovedz
3. jún 2024
avatar

S gelfixom 2:1 uz roky . Za chvilku je dzem hotovy,otocim len hore dnom a rano do spajzy

Odpovedz
3. jún 2024
avatar

Môžeš pridať aj mätu, spraví to dobrú chuť 🙂. Keď to budeš nalievať do pohárov, tak ju treba pred tým vytiahnuť, samozrejme.

Odpovedz
3. jún 2024
avatar

@julka009 ja som nechala na drobno nasekanú 😃 alebo žeby som to celé vymixovala ponorným? 😃 viem, že kúsky ostali

Odpovedz
3. jún 2024
avatar

4 kg jahôd (moja dávka) popucim ako zemiaky, zahriat a pomaly variť asi hodinu, aby sa odparila voda. Potom 3 gelfixy 3:1 ( alebo 1,5 čistý pektin), kyselina citrónová asi lyzica a 1 kg kryštálový cukor, variť ešte asi 5 minút. Sladký je dosť.
Odoberať peni sitkom.
Do pohárov a zabalit do deky, aby pomaly chladol.

Odpovedz
3. jún 2024
avatar

Má noc zasypem cukrom.rano trochu mixnem a potom varím ako šialená do zhustnutia. Dám si dve tri naberačky do hrnca a miešam, keď začne hustnúť zasa pridám naberačku a tak dookola. Nedávam žiadne gelfixi a podobne.

Odpovedz
3. jún 2024
avatar

@stentelse ja som robila iba raz s tou matou a dala som celú, aby som to mohla vybrať. Ale myslím, že ani tie male kúsky by nemali vadiť, možno to bude kúsok silnejšie cítiť pri zahryznúť. Ale rozmixovať to ponorným je dobrý nápad 🙂.

Odpovedz
3. jún 2024
avatar

Ja som akurát teraz zamiesala jahody s cukrom- na 1kg jahod 400g cukru a ráno si budem naberackou odoberať do 3 panvic a budem zlievat do jedného hrnca, potom ho cely prehrejem a budem dávať do fliaš. Pridam aj 1Pl kyseliny citronovej (mam 10kg jahod) Nesterilizujem už a nikdy sa mi nepokazil.

Odpovedz
3. jún 2024
avatar
Odpovedz
3. jún 2024