icon
avatar
niki288
30. jún 2017
515 

Rýchly a chutný obed: Kuskus so špenátom, hubami a plesňovým syrom

Kuskus pochádza zo severnej Afriky a je to vlastne nahrubo zomletá pšenica, ktorú arabské gazdinky spracovávali vo veľkých cédrových misách, a potom naparovali v špeciálnej nádobe – kuskusiére.(odtiaľ ten názov). Je to veľmi variabilná surovina a jeho príprava je úplne jednoduchá. Skúste ho v tejto chutnej kombinácii, nezaberie vám to viac ako 20 minút.

Potrebujete:

  • 1-2 šálky celozrnného kuskusu (podľa množstva, ktoré chcete uvariť, na 2 porcie vám stačí šálka)
  • zeleninový vývar (môžete použiť kvalitný bujón)
  • 2 balíčky baby špenát
  • 300g húb
  • 1 štrúčik cesnaku
  • maslo
  • kokosový/olivový olej
  • provensálske bylinky a himalájsku soľ na dochutenie

Postup:

  1. Najskôr si pripravte kuskus. Potrebné množstvo dajte do väčšej misky, v ktorej budete všetko spolu miešať a zalejte ho zeleninovým vývarom. Na 1 šálku kuskusu 2 šálky vývaru. A nechajte ho ´´pracovať´´. Ak sa vám bude zdať o pár minút príliš suchý, môžete pridať lyžičku masla.
  2. Potom na panvici poduste baby špenát. Na kokosovom/olivovom oleji si osmahnite prelisovaný strúčik cesnaku, a potom pridajte špenát. Duste kým nezmäkne.(cca 10 min)
  3. Huby si očistite a nakrájajte.Na ďalšej panvici si speňte maslo a pridajte huby, ktoré dochuťte provensálskymi bylinkami. Poduste, kým huby nezmäknú.(cca 10 min)
  4. Všetky teplé ingrediencie pridajte do hotového kuskusu. Môžete servírovať. Na vrch nezabudnite pridať rozmrvený plesňový syr, ktorý podčiarkne skvelú chuť jedla.

Dobrú chuť!

Začni písať komentár...

sticker
Odošli