Rýchly a chutný obed: Kuskus so špenátom, hubami a plesňovým syrom
Kuskus pochádza zo severnej Afriky a je to vlastne nahrubo zomletá pšenica, ktorú arabské gazdinky spracovávali vo veľkých cédrových misách, a potom naparovali v špeciálnej nádobe – kuskusiére.(odtiaľ ten názov). Je to veľmi variabilná surovina a jeho príprava je úplne jednoduchá. Skúste ho v tejto chutnej kombinácii, nezaberie vám to viac ako 20 minút.

Potrebujete:
- 1-2 šálky celozrnného kuskusu (podľa množstva, ktoré chcete uvariť, na 2 porcie vám stačí šálka)
- zeleninový vývar (môžete použiť kvalitný bujón)
- 2 balíčky baby špenát
- 300g húb
- 1 štrúčik cesnaku
- maslo
- kokosový/olivový olej
- provensálske bylinky a himalájsku soľ na dochutenie
Postup:
- Najskôr si pripravte kuskus. Potrebné množstvo dajte do väčšej misky, v ktorej budete všetko spolu miešať a zalejte ho zeleninovým vývarom. Na 1 šálku kuskusu 2 šálky vývaru. A nechajte ho ´´pracovať´´. Ak sa vám bude zdať o pár minút príliš suchý, môžete pridať lyžičku masla.
- Potom na panvici poduste baby špenát. Na kokosovom/olivovom oleji si osmahnite prelisovaný strúčik cesnaku, a potom pridajte špenát. Duste kým nezmäkne.(cca 10 min)
- Huby si očistite a nakrájajte.Na ďalšej panvici si speňte maslo a pridajte huby, ktoré dochuťte provensálskymi bylinkami. Poduste, kým huby nezmäknú.(cca 10 min)
- Všetky teplé ingrediencie pridajte do hotového kuskusu. Môžete servírovať. Na vrch nezabudnite pridať rozmrvený plesňový syr, ktorý podčiarkne skvelú chuť jedla.
Dobrú chuť!
Odporúčame
Začni písať komentár...
Odošli


