icon
1 / 1
avatar
Odpovedz
26. jan 2024
avatar

Aj ja robim podla bonvivani. Dolezite je ochutnat oskvarky, ake su slane, ak malo, tak treba dobre posolit.

Odpovedz
26. jan 2024
avatar

Robím len tieto,sú super
350g hladká múka
2ČL soľ
2PL olej
15g droždie
200ml vlažné mlieko
200-250g mletých oskvarkov
Z droždia a mlieka urobiť kvások,zmiešať s múkou,soľou a olejom - cesto NEKYSNE
Cesto vyvaľkáme na obdlznik,potrieme oskvarkami a zložíme ako obálku - vložíme na 30min do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme a postup so skladaním a státím v chladničke zopakujeme 2x
Nakoniec cesto rozvaľkáme,vykrojíme kolieska,potrieme vajíčkom,posypeme rascou/sezamom a necháme 15min podkysnúť.
Pečieme cca 15min/200stupnov
Skladujeme zakryté

Odpovedz
26. jan 2024
avatar

https://varecha.pravda.sk/recepty/oskvarkove-pa...
Aby boli super dávam 2 lyžičky soli a aj trochu čierneho korenia.

Odpovedz
26. jan 2024
avatar

@monika_123 presne, ja robím všetko len z tejto stránky,všetko od nej je vynikajúce 😍

Odpovedz
26. jan 2024
avatar

Ďakujem žienky milé
Poskúšam vaše overené recepty ❤️👌🍀

Odpovedz
27. jan 2024