@cervik44
@trema
Tu je receptík 🙂
Snehový krém:
- cca 200g aquafaby (voda z konzervovaného cíceru)
- cca 450-500g trstinového práškového cukru
- štipka soli
- 1/2 čl xantalovej gumy (nemusí byť)
Do misky si dáme aquafabu a cca 4min mixujeme na plné obrátky. Keď sa začne peniť (ako klasické bielka) postupne pridávame cukor, soľ a xantálovu gumu. Keď je zapracovaný všetok cukor, mixujeme naplno ešte 10-12min, záleží od výkonnosti mixéra - musí byť úplne tuhý ten sneh. Po vymixovaní spravíme kôpky na plech s papierom na pečenie a pečieme na 120¤C cca 45-60min.
Čoko krém:
- 2 plechovky kokosového mlieka
- 200g 70% vegan čokolády
- 10kvapiek čokoladového flav drops
Plechovky mlieka si dáme na pár hodín do chladničky, následne do misky dáme len tuhú časť - smotanu ("vodu" si odložíme), pridáme roztopenú vychladnutú čokoládu, flav dros a poriadne zmiešame mixérom. ak bolo mlieko moc vychladnuté, tuhé husté a krém je rovnako tuhý, rozriedime ho vodou z plechovky podľa svojej chuti. Potom už len ozdobíme ako sa nám chce 🙂
Mnaaam.... 😋 Idem kúpiť cícer 🤩 ešte som o tom nepočula, dokonca ani slovo "aquafaba" 🙈

Toto je fakt z aquafaby? Neveriiiiiiim. Krasa ❤️ Akaje chut?