icon
1 / 1
avatar

Toto je fakt z aquafaby? Neveriiiiiiim. Krasa ❤️ Akaje chut?

Odpovedz
25. feb 2021
avatar

@jonki tiež som neverila, že sa môžu tak podariť 🤭😧. A chuť je úplne rovnaká, vôbec tam ten cícer nie je cítiť ako by si niekto myslel 🤭 uvidím čo povie zákonity, on je veľký kritik 🤣🤤

Odpovedz
25. feb 2021
avatar

vyzeraju super 😉 a priznam sa, ze o vegan pavlovkach pocujem prvy krat 🙈

Odpovedz
25. feb 2021
avatar

@bambicka aquafaba je nalev z konzervy ciceru. Pokial nie si vegan a nemas nikoho z intoleranciou...nemas preco o jich vediet ❤️

Odpovedz
25. feb 2021
avatar

moja mladsia dcera je alergicka na vajcia, teda hlavne v surovom stave, nemoze sa ich ani dotknut. Ale v kolacoch jej nevadia. I ked obycajnu pavlovku by som jej nedala.

Odpovedz
25. feb 2021
avatar

krasne, podelis sa o recept?

Odpovedz
25. feb 2021
avatar

Môžem poprosiť recept

Odpovedz
25. feb 2021
avatar

@bambicka ja som tiež o tom dlllho nevedela, ale teraz sa snažím zaujímať viac o takúto alternatívu stravovania a veruže to ponúka chutné recepty 🙂

Odpovedz
25. feb 2021
avatar

@cervik44
@trema
Tu je receptík 🙂
Snehový krém:
- cca 200g aquafaby (voda z konzervovaného cíceru)
- cca 450-500g trstinového práškového cukru
- štipka soli
- 1/2 čl xantalovej gumy (nemusí byť)

Do misky si dáme aquafabu a cca 4min mixujeme na plné obrátky. Keď sa začne peniť (ako klasické bielka) postupne pridávame cukor, soľ a xantálovu gumu. Keď je zapracovaný všetok cukor, mixujeme naplno ešte 10-12min, záleží od výkonnosti mixéra - musí byť úplne tuhý ten sneh. Po vymixovaní spravíme kôpky na plech s papierom na pečenie a pečieme na 120¤C cca 45-60min.

Čoko krém:
- 2 plechovky kokosového mlieka
- 200g 70% vegan čokolády
- 10kvapiek čokoladového flav drops

Plechovky mlieka si dáme na pár hodín do chladničky, následne do misky dáme len tuhú časť - smotanu ("vodu" si odložíme), pridáme roztopenú vychladnutú čokoládu, flav dros a poriadne zmiešame mixérom. ak bolo mlieko moc vychladnuté, tuhé husté a krém je rovnako tuhý, rozriedime ho vodou z plechovky podľa svojej chuti. Potom už len ozdobíme ako sa nám chce 🙂

Odpovedz
25. feb 2021
avatar

@nykkushka vyzerajú parádne 🥰 ja som nedávno začala s veganstvom zo zdravotných dôvodov tak skúšam rôzne recepty a tento si zapisujem 🥰
Ale prosím ťa vysvetli mi. To je 200ml vody z jednej konzervy alebo koľko si ich musela použiť? 🤔🤔 Z cíceru si robila hummus alebo polievku? 🙈😁😁

Odpovedz
26. feb 2021
avatar

@mirkaz156 ja som použila ten bio cícer z dm v pohári čo majú, tam bolo cca 200ml (v dvoch pohároch) a z cíceru som urobila falafel 🤭 a trošku humusu 😝

Odpovedz
26. feb 2021
avatar

@nykkushka super ďakujem 😊 takže mi budú stačiť dva poháre 🙈🙈😁😁😁 ooo ďakujem za nápad 🙈😁😁😁 nedáš recept prosím aj na falafel ak sa podaril?😁😁

Odpovedz
26. feb 2021
avatar

Vyzera uuuuuzasne 🤤🤤

Odpovedz
26. feb 2021
avatar

Mnaaam.... 😋 Idem kúpiť cícer 🤩 ešte som o tom nepočula, dokonca ani slovo "aquafaba" 🙈

Odpovedz
26. feb 2021
avatar

@mirkaz156 uf to som na nete našla, na varecha. sk... 😊

Odpovedz
26. feb 2021
avatar

@nykkushka ďakujem pohľadam 😊 už som to okukávala ale nejako som na to nenahrabala odvahu 🙈😁 ale už mám o dôvod viac pri pohľade na tie pavlovky 🙈😂😂😂

Odpovedz
26. feb 2021