icon
1 / 1
avatar

Moja 74 ročná prateta robí pastu, lebo vraj už po generácie sa to v našej rodine tak... 🙂

Odpovedz
21. máj 2023
avatar

@michellemary nevieš prosím postup?

Odpovedz
21. máj 2023
avatar

@opica_skorica pomiagas cesnak (je jedno ci na lise alebo v mixieri) a zmiesas v pomere pol na pol so soloun chas do pohara a skladujes v chladnicke, Pri soleni treba brat ohlad na to, ze uz tam mas slany cesnak
Ale ja mam radsej olupane struciky v sacku v mraznicke, ked potrebujem popuceny, tak strucik je za chvilocku rozmrazeny, ked mi treba cely, tak len ho hodim do hrnca

Odpovedz
21. máj 2023
avatar

@opica_skorica presne taký, ako píše
@viestta (ďakujem, úplne super si to zhrnula!) Naši lisujú, nemixujú.

Odpovedz
21. máj 2023
avatar

@viestta dik, najprv som isla gúglit, co je to “so soloun chas” a potom mi došlo, že to je so soľou🙈 tie olupane struciky v saciku do mrazaku asi budu schodnejsie, kedze na soľ si musime davať extra pozor skrz obličky.
Ďakujem pekne.
Predpokladam, ze radšej viac sacikov použit, nech to neni v jednej kope.😳🤔

@michellemary diky za tip, ale asi pojdem cestou lupania a mrazenia.

Pekny dnik vam este prajem😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

Odpovedz
21. máj 2023
avatar

@opica_skorica v jednom sacku ich mam vyberiem kolko mi treba
a sama citam, co pisem. to tak dopadne, ked robis 5 veci naraz

Odpovedz
21. máj 2023
avatar

Ja robim pastu a mrazim. natlacim to nadobiek na lad. Mam silikonove tak sa to lahko vybera.

Odpovedz
21. máj 2023
avatar

My mávame viazanicky zavesenú v pivnici. Svokor len tak a okolo vianoc nástupe, vysuší a zomelie. Pod stromček som dostala 7 dcl pohár sušeného cesnaku.

Odpovedz
21. máj 2023