icon
2 / 143
ľahké zemiakovo-tuniakové fašírky
avatar
patkaaa
autor

Potrebujeme:

400g varených zemiakov
2 konzervy tuniaka v oleji
1 šálka na hrubšie postrúhaného Eidamu
1 lyžica petržlenovej vňate
1 malá konzerva sterilizovaného hrášku
1 vajce
strúhanka, múka a 2 vajcia na obaľovanie
soľ
mleté čierne korenie

Zemiaky uvaríme do mäkka. Ešte teplé ich roztlačíme, pridáme tuniaka, hrášok, vajce, nastrúhaný syr, soľ, korenie a petržlenovú vňať. Dobre spolu premiešame a necháme postáť v chladničke aspoň 30 min. Z vychladenej zmesi tvarujeme malé karbonátky, ktoré potom obalíme v múke, vajci a v strúhanke. Vypražíme na rozpálenom oleji do chrumkava z oboch strán.

Odpovedz
8. apr 2015
avatar

Toto bude náš pondelňajší obed. Mňam...

Odpovedz
30. mar 2016
avatar

Ten tuniak aj s olejom do zemiakov, ci bez? Davam bez tak dufam, ze to vyjde 😄

Odpovedz
24. mar 2017
avatar

@milegovia vyslo?Tiez som rozmyslala,ale asi s...

Odpovedz
24. mar 2017
avatar
patkaaa
autor

@milegovia
@tinkamt davam bez 🙂

Odpovedz
25. mar 2017
avatar

Tiez som dala bez a vyslo ☺ chutilo vsetkym. Aj malemu, aj tatovi 😁. Dakujem! 😊

Odpovedz
26. mar 2017
avatar
patkaaa
autor

@milegovia to sa tesim, vzdy mam radost zo spatnej vazby 🙂

Odpovedz
26. mar 2017
avatar
Odpovedz
20. mar 2019