icon
5 / 207
domáci jogurt - môj prvý pokus
avatar

recept?

Odpovedz
22. júl 2013
avatar
pectore
autor

@kalianka no kupila som si "domace" mlieko... mame u nas taky obchod kde sukromnik vozi 2X do týždna .... 1 liter mlieka som zahriala na 80stupnou ...aby nevrel... nechala ochladit tak na 40 potom som pridala 3-4 polievkove lizice jagurtu so živou kulturou..premiesala...rozliala do flias(sterlizovala som ich preistotu)....flase dala do sacku a zabalila do uterakov... robila som to vecer... nechala som to cca 12 hodin stat na izbovej teplote (zabalene v uterakoch)... po 12 hodianch som to dala cca na 3- 4 hodky do chladnicky... a potom som sla kostovat... ale vravim je troska redsi nez som si predstavovala...(ale tak kapnem božsku...teplotu pri akej sa to ma robit sice viem ale robila som to od oka... musim si uz kupit teplomer na varenie... ked to budem robit presne hadam to bude take ako si predstavujem... aj takto od oka je to poživatelne

Odpovedz
22. júl 2013
avatar

super dakujem, tiez som skusala ale chce to asi aj dobry jogurt...

Odpovedz
22. júl 2013
avatar
pectore
autor

@kalianka ja som pouzila ovci jogurt ...ten kelimok na fotke je z oreginal z toho jogurtu...

Odpovedz
22. júl 2013
avatar

@pectore ja ked robim tak na cely liter mlieka davam jeden cely jogurt mozno aj preto si to mala redsie lebo mne pekne zhustol

Odpovedz
24. júl 2013
avatar
pectore
autor

@naty1987 vyskusam teraz dat cely...

Odpovedz
24. júl 2013
avatar

@pectore a ja som to mala v hrnci s teplou vodou ked vychladla trocha som zapla plynak a ked bola zas tepla vypla som ho za 5 h bol jogurt hotovy a husty no hned isiel do chladnicky a papal sa az dalsi den 🙂

Odpovedz
24. júl 2013
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
pectore
autor

@naty1987 dnes alebo zajtra skusim taký recept na jogurt s rurou budem piect chlieb tak ked bude rura chladnut tak to tam strcim a necham do rana... ale aj ten tvoj tip je super

Odpovedz
24. júl 2013
avatar
pectore
autor

@zdenkakremenova 2 koment z vrchu je recept...

Odpovedz
3. aug 2013
avatar

kolko jogutu vyšlo z 1 litra mliečka?

Odpovedz
5. aug 2013
avatar
pectore
autor

1 liter jogurtu 🙂
@danka40

Odpovedz
5. aug 2013
avatar

@naty1987 aký velký je ten jogurt na 1 liter mliečka? aký kupuješ? dakujem

Odpovedz
5. aug 2013
avatar

@pectore ako rýchlo sa musí zjesť?

Odpovedz
5. aug 2013
avatar
pectore
autor

@danka40 robila som dvakrat a pouzivala som zakazdym iný....len treba taky aby mal zive kultury.....ja uz si nepametam ten nazov jogurtu... robia to ludia aj s aktivie.....ja som v jednote kupila nejaky tradicny "zrejuci v kelímku"... ale tak lepsi mi vysiel s ovcieho jogurtu so specializovanej predajne....ale tak jeden cca 150 ml staci na 1 liter... no u nas nevydrzal dlhsie ako 3 dni takze nemam dlhsie odskusane ci vydrzí.... vzdy ked spravym tak si dame take jogurtovejsie dni....

Odpovedz
5. aug 2013
avatar

Ja robím tak, že prevarím mlieko z mliekomatu, nechám vychladnúť tak, aby som v ňom udržala prst, potom rozmiešam jeden Bio Hollandiu biely /jeden jogurt na 2L mlieka/ a rozlejem do pohárikov. Zaviečkujem a zabalím do deky. Nechám do rána chladnúť v deke. Ráno je hotový. Najlepší je druhý deň z chladničky 🙂 A spotrebu mám odskúšanú do 6 dní. Ale nerobím do skla ale do Avent via pohárikov, tak možno v skle by vydržal ešte dlhšie 🙂

Odpovedz
5. aug 2013
avatar

@kesika dakujem... to je recept pre mna... vdaka

Odpovedz
5. aug 2013
avatar

@danka40 Vyjde mi z toho 12 tých pohárikov 🙂 Nech sa vydarí!

Odpovedz
5. aug 2013
avatar

ja mam na to jogurtovac, mama mi vravi, ze je to totalna hlupost,nevravim, ze nie, ved sa to da urobit aj takto po domacky ako tu zienky vyssie pisu,ale ja som sa k tomu nijako nemala a odkedy mam jogurtovac, robim domace jogurty pravidelne..tak sa to hadam aj oplatilo. 🙂

Odpovedz
21. aug 2013
avatar

Šikovnáááá, tiež robím podobný. Dávam dve activie na 1,5 l mlieka... po pridaní jogurtu, ako ty píšeš, dám do rúry, ktorú som vyhriala na 50 stupňov - LEN. Zavriem a vypnem rúru. A za 5 - 6 hodín sa už môže dávať do chladničky a super, taký ako tvoj...

@danka40

@kalianka

Odpovedz
21. aug 2013
avatar

@marianna76 Tiež dávam do rúry, ale vyhrejem na 60-70°C. Na 2 litre dávam jeden jogurt a jednu kyslú smotanu, je super hustý 🙂

Odpovedz
30. aug 2013
avatar

@yyyyanula no, tak dakedy skúsim aj kxslú smotanu pridať.. a trúbu dávam 50 kôli tým potvorkám v jogurte

Odpovedz
31. aug 2013
avatar

ahoj, ja nerobievam z celeho jogurtu, ale kupujem len bakterie zmrazene v prasku. na jogurte moc nie je co pokazit. milujem takyto domaci, kyslasty a redsi.

Odpovedz
22. sep 2013
avatar
pectore
autor

@briketa a kde kupujes tie bakterie a jak sa to vola?...

Odpovedz
23. sep 2013
avatar

@pectore, nie som na Slovensku. ALe nazov to ma normalne jogurtova kultura

Odpovedz
23. sep 2013
avatar

@kesika na kolko avent poharikov (ktorych? malych? velkych?) ti to vyjde? dakujem

Odpovedz
4. okt 2013
avatar

@anuskaaprazko Vychádza mi to na 10-12 tých 150ml

Odpovedz
4. okt 2013
avatar

@kesika z tych 2 litrov mlieka?

Odpovedz
4. okt 2013
avatar

@anuskaaprazko Áno. 2L mlieka a jeden jogurt.

Odpovedz
4. okt 2013
avatar

@pectore @briketa tie baktérie v prášku sa dajú kúpiť aj u nás, ale ta cena... to je jeden sáčok na jedno použitie, či?

Odpovedz
9. jan 2014