icon
13 / 164
Fotku mám požičanú, ale u mňa to tak isto vyzerá :) Receptík som včera našla na nete a je veľmi výborný :-P Robila som ho presne podľa návodu :-) http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2012/05/madarsky-gulas-pre-slovenskeho-chlapa.html#more
avatar

mozte mi napisat recept,dakujem pekne

Odpovedz
29. dec 2013
avatar
pepaa89
autor

@babikamatulik Ingrediencie:
800 - 1000 g hovadzieho pliecka alebo krku
3-4 PL oleja
3 vacsie cibule
1 vacsia paprika ( ja som dala 1/2 zelenu a 1/2 zltu)
1 mensia chilli papricka, prip. feferonka ( podla vlastneho uvazenia a chuti)
2 paradajky
4 struciky cesnaku
1-2 PL paradajkoveho pretlaku
sol, korenie,
1 KL mleteho kminu
2 KL cervenej mletej papriky
1 KL majoranky
vyvar na podlievanie 100-200 ml

Postup:

Velmi jednoduchy.
Maso narezeme na vacsie kocky. Cibulu nakrajame na drobne kocky. Spenime ju na oleji. Pridame nakrajane maso. Miesame, kym sa maso zatiahne. Potom pridame sol, korenie, mlety kmin a cervenu papriku. Premiesame, prikryjeme a ohen stiahneme na minimum. Nechame restovat maso vo vlastnej stave, co najdlhsie ako je to mozne.Po zhruba dva a pol hodinach pridame na pasiky narezanu papriku,paradajky, chilli papricku, prelisovany cesnak, paradajkovy pretlak a majoranku. Paradajky narezeme do kriza a vo vriacej vode ich obarime, supku odlupneme a pokrajame na vacsie kusky. Podusime este zhruba 20 minut. Paprika nema byt rozvarena, tak , aby kusky papriky ostali v celosti. Ak by ste to predsalen prehnali s tym podlievanim, tak na zaver mozete zahustit jednym surovym zemiakom nastruhanym na jemnu kasu. Ja som nezahustovala, omacku som mala taku akurat.

Odpovedz
29. dec 2013
avatar

dakujem velmi pekne

Odpovedz
29. dec 2013
avatar
pepaa89
autor

@babikamatulik
@babikamatulik za maličko 🙂

Odpovedz
29. dec 2013