icon
112 / 164
Bravčové na bratislavské spôsob
avatar
pepaa89
autor

Pokrájané osolené a okorenené bravčové mäsko si opražíme na oleji sprudka, dáme bokom, pokrájanú cibuľu restujeme na oleji, pridáme paradajkový pretlak, podusíme pridáme pokrájanú na kocky koreňovú zeleninu (dala som mrazenú pod sviečkovú), zaliala vodou a dusila do mäkka. Dochutila som soľou. Keď už mäso bolo mäkké, pridala som sterilizovaný hrášok a pokrájané 2 kyslé uhorky, v 2 dcl mlieka som rozmiešala 2PL hladkej múky, zahustila som, dochutila som citrónom, ak moc kyslé tak cukrom, odstavila som a dala som smotanu našľahanie, zamiešala a prikryla . Vhodná príloha cestoviny

Odpovedz
23. mar 2014
avatar
pepaa89
autor

originál by sa to malo robiť s plieckom kt. je v celku, len sa opečie z každej strany a potom dusí, nakoniec sa vybere a pokrája na plátky, no ja som si zle mäsko vybrala tak som improvizovala

Odpovedz
23. mar 2014
avatar

@pepaa89 ...vyzerá to veľmi chutne... 🙂

Odpovedz
25. mar 2014
avatar
pepaa89
autor

@andreadca aj to tak chutíí 🙂 zaručujem za skvelú chuť 🙂

Odpovedz
25. mar 2014
avatar

@pepaa89 ...fajn, nechám si poradiť a asi aj dnes uvarím...lebo vymyslieť niečo čo mi zjedia všetci to je za trest a už mi dochádza fantázia, toto snáď prejde cenzúrou 🙂....ďakujem...

Odpovedz
25. mar 2014
avatar
pepaa89
autor

@andreadca Potom dajte vedieť 🙂 čím viac ľudí v domácnosti, tým horšie sa varí, viem o čom hovoríte 🙂 varila som pre 7 a bola to katastrofa 😀

Odpovedz
25. mar 2014
avatar

@pepaa89 tu si tuším všetci tykajú či nie ? 🙂 Ja mám rada tieto kombinácie, ale deťuše asi ako väčšina, zeleninu veľmi nemusia...no uvidíme.

Odpovedz
25. mar 2014
avatar
pepaa89
autor

🙂 v poriadku budem 🙂 tak to je pravda, ja som vždy vyberala hrášok 🙂 😀

Odpovedz
25. mar 2014
avatar

@pepaa89 tak sme varili...síce z kuraciny a už nemáme, takže asi chutilo, dokonca ani tá zelenina neostala na tanieri...a ako rýchlo to bolo hotové, super...zaradíme do jedálnička 🙂...vďaka

Odpovedz
26. mar 2014