icon
avatar
poplar
31. mar 2016
5 

Ľadové kamene a svet sáun

Mastencové kamene sú určené na chladenie whisky, iných alkoholických aj nealkoholických nápojov a tiež môžu byť použité na udržanie teploty horúcich nápojov, ako je čaj, horúca čokoláda, káva a podobne. Pokiaľ kamene schladíte – budú udržiavať nápoj studený a naopak, pokiaľ ich zohrejete – budú ho udržiavať teplý.

Kocky sú ručne vyrobené zo Škandinávskeho mastenca. Pri výrobe ľadových kameňov sa vyberajú len tie najkvalitnejšie bloky horniny, ktorá sa ťaží len mechanicky bez použitia výbušnín. Následne sa kamene ručne opracujú do tvaru kocky, skontrolujú a očistia.
Použitie ľadových kameňov:

Kamene pred prvým použitím opláchnite v čistej teplej vode a nechajte ich uschnúť.

V prípade, že Vás „prepadne“ nečakaná návšteva stačí kamene vložiť na 10 minút do mrazničky a sú pripravené na schladenie nápoja. Kamene dosiahnu svoju maximálnu mrazivú silu po 4 hodinách v mrazničke.

Pred vložením do nápoja odporúčame kamene krátko opláchnuť v čistej vode. Na schladenie 50 – 70 ml nápoja použite cca 2- 3 Ľadové kamene.

Pre udržanie teploty horúcich nápojov je potrebné najprv kamene zohriať. Pre zohriatie vložte kamene na 20 – 30 sekúnd do mikrovlnnej rúry, alebo ich ponorte na 5 minút do horúcej vody. Horúce kamene nechytajte do holej ruky! Zohriate kamene vložte do hotového nápoja. Kamene zostanú teplé nasledujúcu hodinu.

Po použití kamene opláchnite v čistej vode a nechajte uschnúť na vzduchu.

Začni písať komentár...

sticker
Odošli