icon
137 / 428
vanilkový korpus, mascarpone, mix ovocie 6,5 kg
avatar

krásna 🙂 a môžem poprosiť recept na vanilkový korpus?

Odpovedz
12. okt 2014
avatar

dakujem, robim tento:

Nadstavovaný piškót:
10 bielok
150g kryštálového cukru
2 vanilkové cukre
10 žĺtkov
250g práškového cukru
500g polohrubej múky
1 prdopeč
10 lyžíc horúcej vody

Postup:
Bielka s kryštálovým cukrom a vanilkovým vyšľaháme do tuhej peny. Žĺtka osobitne vymiešame s práškovým cukrom do penista, pridáme horúcu vodu a za stáleho miešania mixérom pridáme polovicu múky s práškom do pečiva.
Potom už len varechou na striedačku vmiešame bielka a zvyšnú múku.

Pokiaľ chceme korpus orechový tak 100-150g múky vymeníme za mleté orechy.
Dávka stačí na dve formy 23cm, alebo jednu 34 cm, alebo na veľký plech (potom sa dá prekrojiť na 2 korpusy).

na 24cm formu davam 6 vajicok..

Odpovedz
12. okt 2014
avatar

Mohla by som poprosiť do správy cenu takejto torty, budem potrebovať na svadbu. Ďakujem

Odpovedz
10. okt 2015