icon
18 / 1375
Bábovka - naša klasika :)
avatar

Cesto : 4vajcia, 30dkg práškový cukor, 2,2dcl mlieka, 2dcl oleja, 30dkg hladká múka, 1 prášok do pečiva, 2-3PL kakaa
Postup : Celé vajcia vyšľaháme s cukrom na hustú penu, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko, olej, dobre premiešame. Odoberieme cca 1/3 cesta a vmiešame do nej kakao + trochu mlieka aby bolo tmavé cesto rovnako husté ako žlté. Cesto lejeme na striedačku do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku, pečieme na 180 asi 40-45min- skontrolujeme špajlou. Hotovú ešte horúcu som ozdobila polevou.
Poleva : 1 bielok, práškový cukor podľa potreby, rumová aróma, potravinárska farba červená - všetko spolu zmiešame vidličkou do hladka.

Odpovedz
6. apr 2014
avatar

jeej, to ako sa ti tak krásne podarí ju tak namramorovať... mne tá kakaová vždy spadne na dno formy celá.

Odpovedz
26. sep 2014
avatar

@achesa keď lejem striedavo do formy nikdy nespadne. Keď je cesto naliate zoberiem vidličku, ponorím do cesta a jemným krúživým pohybom premiešam, vytvoria sa tak vlnky 🙂

Odpovedz
26. sep 2014
avatar

@predajlm vďaka za tip, určite to najbližšie vyskúšam 🙂

Odpovedz
26. sep 2014
avatar
Odpovedz
1. nov 2014
avatar

prosím ta , aké kakao používaš, že je také pekné tmavé cesto? 🙂

Odpovedz
20. dec 2014
avatar

@lindaa33 holandské kakao, bežne ho dostať v každom obchode.Je trochu horkejšie, treba ochutnať a prípadne dosladiť 🙂

Odpovedz
20. dec 2014