icon
8 / 1375
moravské koláče
avatar

este ich tam treba nechat nech chytia farbu, to je len rada dufam ze to nevezmes v zlom

Odpovedz
18. júl 2014
avatar

@nika82 asi zlá fotka, alebo som vybrala na fotenie akurát tie najsvetlejšie, boli dosť upečené aj keď nevyzerajú 🙂

Odpovedz
18. júl 2014
avatar

ja mam zas radsej tie bledsie heh 🙂mnaam

Odpovedz
5. sep 2014
avatar

@motylik1987 aj moje "štátne" keramické zúbky 😀

Odpovedz
5. sep 2014
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Odpovedz
1. nov 2014
avatar

recept
klasické kysnuté cesto : 1/2 kocky čerstvé droždie,2KL kryštálový cukor, voda - urobíme kvások, pridáme 500g hladká múka, 2,5dlc teplého mlieka, 1 KL soli, trochu oleja a poriadne premiesime, po pol hodine vykysnuté cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, plníme plnkou, na každú buchtu dáme slivkový lekvár, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mrveničkou. Dáme na plech s papierom na pečenie, pečieme 35-40minút na 180-200.
Tvarohová náplň - hrudkovitý tvaroh, žĺtka, štipku soli, vanilka, kryštálový cukor - podľa chuti
mrvenička (posýpka) - margarín, polohrubá múka, kryštálový cukor všetko v jednom pomere, zmiešame a drobíme medzi prstami kým sa nevytvoria hrudky

Odpovedz
24. júl 2015