icon
199 / 1375
živánska na plechu
avatar

Ahoj. Tvoje racepty su perfektne ked neviem co varit tak len sa pozriem co je v ponuke🙂🙂 tu zivansku prikrivas alobalom? Kolko sa pecie?

Odpovedz
20. okt 2014
avatar

@janabeli ďakujem za hodnotenie 🙂 Neprikrývala som to nakoľko to boli kuracie prsia a tie sa robia rýchlo. Na spodok plechu som dala trochu oleja, potom slanina a klobása pustili šťavu. Piekla som na 200 asi hodinku ale možno to bolo aj skôr hotové, trochu som sa pozabudla pri MK 😀

Odpovedz
20. okt 2014
avatar

diky za odpoved...urcite to spravim...este by som chcela sa ta spytat dobry recept na hneteny jablcenik...mam ich vela ale ani jeden sa mi nezda...

Odpovedz
20. okt 2014
avatar

@janabeli mam v albume ale píšem ti aj tu :
recept : 500g hladká múka, 250g rastlinného tuku, 2 vajcia, 100g práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva. Z uvedených surovín spracujem v mise cesto, hotové rozdelím na 2 polovice, jednu rozvaľkám dám na plech vystlaný papierom, navrstvím jablkovú plnku, prikryjem 2 plátom rozvaľkaného cesta. Vrch popichám vidličkou. Pečiem na 180 cca 25minút. Upečený posypem práškovým cukrom.
Plnka - jablká nastrúhame na strednom prípadne hrubšom strúhadle, podusím na malom množstve vody do mäkka, vychladnuté osladím podľa chuti cukrom a škoricou.

Odpovedz
20. okt 2014
avatar

velmi pekne dakujeeeeem...🙂🙂

Odpovedz
20. okt 2014