icon
1 / 1
avatar

recept-250 g tvarohu hrudkového, 250 g hladkej múky ( môže byť aj polohrubá), 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 lyžička práškového cukru, štipka soli, 2 vajcia, 2 lyžice rumu, džem na ozdobu, práškový cukor na posypanie.
V miske zmiešame múku s cukrom, sódou, soľou, pridáme tvaroh, vajcia, rum. Spracujeme na cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme asi na 1-1,5cm. Formičkou vykrajujeme kolieska o priemere ai 4-4,5cm. Na hornej strane vytlačíme jamku. Potom už len vyprážame, najprv vkladáme do rozpáleného oleja jamkou nadol, po opečení otočíme. Dáme na obrúsok, aby vsiakol prebytočný olej. Nakoniec plníme jamku džemom a posypeme pr. cukrom.

Odpovedz
11. júl 2021
avatar

@predajlm ahoj, su prosim lepsie ako klasicke bez tvarohu? Este som nerobila s tvarohom.

Odpovedz
11. júl 2021
avatar

@predajlm toho cukru do cesta staci jena lyzicka?

Odpovedz
11. júl 2021
avatar

Robis prosim cesto s tvarohom aj s dozdim nahodou ci len so sodou bikarbonou? Dakujem

Odpovedz
11. júl 2021
avatar

@michovka chutia inak- nám oveľa viac ako klasické šišky, najlepšie sú ešte teplé resp. ak sa zjedia hneď v ten deň. Rum nikdy nemám, tak nedávam aj keď je v recepte. Cukor stačí, aj hotové sa posypú a lekvár je sladký. Droždie som nedávala len sodu, necítiť ju tam ale pekne narastú. Pečieme na malom plameni aby sa dobre prepiekli vo vnútri a neboli surové.

Odpovedz
11. júl 2021
avatar

@predajlm dakujem pekne, urcite vyskusam.😉

Odpovedz
11. júl 2021