Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    purinkaa
    28. okt 2017    Čítané 233x

    Mňa presvedčil

    Prvýkrát sme sa spolu zoznámili na detskom ihrisku. Mamičky Ťa ospevovali a ja som už vtedy dostala chrobáka do hlavy, že tento rok budeš na mojom zozname Ježiškovi. Keď prišla výzva na Modrom koníku, tajne som dúfala a moje želanie sa stalo skutočnosťou. Teraz vďaka testovaniu Ťa mám doma.... a o čom hovorím?....dám Ti hádanku.

    Už vieš? Je to môj pomocník v kuchyni, červený kucháriček, parťák, predsa môj veľký Wok Stone Legend od Delimano 😉.

    1. Ako prvé som varila rizoto z nazbieraných plodov nášho lesa.

    DUBÁKOVÉ RIZOTO

    Ryžu som orestovala na šalotke a kvapke oleja, pridala nakrájané dubáky, zaliala 2 dcl bieleho vína, za stáleho miešania nechala odpariť. Následne zaliala vývarom. Varila do stavu al dente, ryža nesmie byť rozvarená a nesmie sa lepiť. Keď bola hotová, pridala som 2 plátky masla a parmezán.

    • Bola som prekvapená, že sa cibuľka nepripálila, aj napriek tomu, že som použila minimálne množstvo oleja…. Rizoto sa mi podarilo, rozvoniavalo široko ďaleko. Zistila som, že môj wok varí takmer sám 🙂.