raduska12
3. dec 2017
296 

Medovníčky

Prvá advetná nedeľa je tu a možno už premýšľate čo upečiete pre svoje rodinky.

Na medovníčky je kopec receptov a tak ma napadlo podeliť sa s vami o recept, ktorý pečiem už pár rokov a posledné 3 roky s dcérkou.

Cesto je chuťovo vynikajúce a finta "Fň" vám zaručí, že nestvrdnú 🙂

 

Potrebné suroviny: 

800g hladkej múky

300g cukru

200g masla / margarínu

4 vajcia

5PL medu

1 KL sody bikarbóny

1 KL vianočného korenia

POSTUP:

Všetko spolu zmiesime. Dáme odpočinúť do chladničky ( môžte na noc alebo aj pár dní dopredu).

Cesto si vyvaľkame na 2 cm plat a vykrajujeme. 

Teraz prichádza fitna "Fň" a to taká,že pečieme 6-8 minút dlhšie nie! A ihneď po vybratí ešte horúce potrieme na plechu surovým vajcom (tenkú vrstvu). Nemusíte sa báť! Vajíčko na horúcom plechu a medovníčkoch dôjde.

Takto budú mäkké hneď a v dobre uzatvorenej dóze - kam sa nedostane vzduch vydržia veruže mäkké dlho. Teda kým ich skôr nezjete 😉

Akú fintu máte vy na chutné a mäkké medovníčky?  Alebo hľadáte každý rok nový recept? Napíšte mi a ja vám pošlem srdiečka  

#billa

Davam pomixovane ovsene vlocky. Miesto polovice muky. Potieram vajickom este pred pecenim.

Odpovedz
3. dec 2017

Začni písať komentár...

Odošli