Prvá advetná nedeľa je tu a možno už premýšľate čo upečiete pre svoje rodinky.
Na medovníčky je kopec receptov a tak ma napadlo podeliť sa s vami o recept, ktorý pečiem už pár rokov a posledné 3 roky s dcérkou.
Cesto je chuťovo vynikajúce a finta "Fň" vám zaručí, že nestvrdnú 🙂
Potrebné suroviny:
800g hladkej múky
300g cukru
200g masla / margarínu
4 vajcia
5PL medu
1 KL sody bikarbóny
1 KL vianočného korenia
POSTUP:
Všetko spolu zmiesime. Dáme odpočinúť do chladničky ( môžte na noc alebo aj pár dní dopredu).
Cesto si vyvaľkame na 2 cm plat a vykrajujeme.
Teraz prichádza fitna "Fň" a to taká,že pečieme 6-8 minút dlhšie nie! A ihneď po vybratí ešte horúce potrieme na plechu surovým vajcom (tenkú vrstvu). Nemusíte sa báť! Vajíčko na horúcom plechu a medovníčkoch dôjde.
Takto budú mäkké hneď a v dobre uzatvorenej dóze - kam sa nedostane vzduch vydržia veruže mäkké dlho. Teda kým ich skôr nezjete 😉
Akú fintu máte vy na chutné a mäkké medovníčky? Alebo hľadáte každý rok nový recept? Napíšte mi a ja vám pošlem srdiečka
Začni písať komentár...
Davam pomixovane ovsene vlocky. Miesto polovice muky. Potieram vajickom este pred pecenim.