Panna cotta


Takýto dezert sú som veru ešte doma neskúšala.... Chyba! Obrovská chyba 🙈 Moja predstava prípravy bola dosť náročná 😨 No to nedám doma s malým za zadkom!
No čím ďalej tým viac ma lákalo to aspoň vyskúšať, tak som zalovila na ineternete a našla som kooooopec receptov. Trošku som si upravila suroviny a hľa dezert pre 6 osôb bol za 15 minút hotový👌👍
Na fotke sú suroviny na dvojitú dávku 😉

Potrebné suroviny:
- 450g acidofilne mlieko 3,6% BILLA
- 250 ml BILLA smotana na šľahanie 33% 250ml mlieko plnotučne Clever
- 2 vanilkové cukry
- 5 PL práškového cukru
- 1 potravinárska želatína
Postup:
- Do mlieka nasypeme potravinársku želatínu a necháme postáť 10 minút.
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme.
- Do acidifilného mlieka vmiešame vanilkový aj práškový cukor.
- Mlieko so želatínou LEN zohrejeme. Mlieko nesmie vrieť ani byť horúce. Inak nám želatína nestuhne.
- Nakoniec zmiešame všetky tri zmesi.
- Nalievame do vhodných nádobiek či pohárikov. Dáme stuhnúť do chladničky na dve hodiny.
Vrch pred podávaním ozdobte podľa chuti - čerstvým alebo tak ako ja zmrazeným ovocím.
Dobrú chuť 👌
A čo vy bránite sa receptom, ktoré na prvý pohľad vyzerajú ťažko?
💛💛💛 #srdiecka pre radosť
Odporúčame
Komentár bol odstránený
Odpovedz
22. mar 2018
Začni písať komentár...
Odošli



U nas panna cotta je oblubena sice ja mam iny recept bez mlieka len so slahackou 😊,ale aj tento recept moze byt chutny 😉 urcite skusim