Škoricové osie hniezda

Mmmmm, škorica! Keď cítim škoricu, hneď sa mi rozochveje celé telo a vo vzduchu už cítim jeseň a pomaly sa blížiacu zimu... Jej omamná vôňa sa mi hodí presne do tohto počasia.
Prečo?
Pretože škorica má antibakteriálne, protizápalové a protiplesňové účinky. Znižuje hladinu cukru v krvi, pomáha urýchliť metabolizmus a premeniť glukózu na energiu, nie na tuk. Tak prečo si ju nedopriať?
POTREBNÉ SUROVINY
- 1 pohár mlieka
- 670g hladkej múky
- 100g hnedého cukru
- 2 vajcia
- 100ml roztopeného masla
- 42g kvasníc
- PLNKA
- 1 pohár hnedého cukru
- 3 PL škorice mletej
- 250ml slivkového lekváru
POSTUP:
Z kvasníc, teplého mlieka a cukru si spravíme kvások (cukru a múky asi za polievkovú lyžicu). Keď kvások vyjde, prilejeme ho k ostatným surovinám a vymiesime hladké cesto. Cesto necháme kysnúť asi 30 minút na teplom mieste. Po vykysnutí ho ešte raz premiesime a rozdelíme na dve časti. Rozvaľkané cesto potrieme lekvárom a následne posypeme zmesou cukru a škorice.

Zrolujeme a krájame na cca 1,5 cm kolieska.

Takto pripravené hniezda pečieme na 180°C 20 minút.
V akej forme najčastejšie konzumujete škoricu? U nás nesmie chýbať čaj a na raňajky k vločkám s jablčkami. 🙂 Napíšte mi tip ako ju využívate vy a ja vám pošlem srdiečka 🙂
Odporúčame
Aktuálne suším jablčka a tie potieram medom zmiešaným so škoricou. Má to dva efekty - prvý keď sa jablčka ešte len sušia - krásne voní celý byť. A potom zamozrejme keď sa jedia - tá chuť je super.
Začni písať komentár...



Presneeee v tychto kolacikoch musim mat skoricu, nejako mam obdobie tychto slimakov, zajtra ich asi peciem, inak na kasi tiez moze byt skorica🙂😋