ŠPAGETY carbonara

V lete na dovolenke som sa ich nevedela dojesť... Nikdy predtým som ich veru doma nevarila a pritom ich príprava je úplne jednoduchá. Základ je pridať nakoniec chutný parmezán, ktorý spraví veľa.
Odporúčam použiť „BILLA Premium Parmigano Reggiano“
Suroviny sú pre 4 dospelé osoby ☺
POTREBNE SUROVINY:
- 1 balík špagiet
- 1PL olivového oleja
- 1 šľahačková smotana
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 vajcia
- 20 dkg oravskej slaniny

POSTUP:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
Na panvici si opražíme cesnak a slaninku. Vajco, smotanu a nastrúhaný parmezán si v miske vymiešame. Cestoviny zlejeme, primiešame olivový olej a pridáme na panvicu k slaninke ( trochu vriacej vody si nechajte pre prípad, že by to bolo nedostatočne horúce). Zoberiemez ohňa a ešte na horúcu panvicu prilejeme smotanovú omáčku. Miešame miešame a vajíčka sa nám spravia na horúcich špagetách. Podľa potreby prilejeme vodu a podľa chuti osolíme a okoreníme.
Prajem dobrú chuť!
Aké jedlo z dovolenky vám tak zachutilo, že ste sa ho pokúsili pripraviť aj doma?
Napíšte mi a ja vám pošlem ❤❤❤❤❤#srdiecka
Odporúčame
Nie celé vajce aké len žĺtka A veľa čierneho.korenia 😉
@maddie1711
@sense
@susannz jasné originál je originál,ale nám chutia i takto pozmenené recepty😊👍
Poľský "siernik" u nás dobre známy ako "strúhaný tvarohový koláč" 🙂
Ja tiež smotanu nedávam a ani cesnak, a tiež nakoniec len žĺtka a parmezán.
Začni písať komentár...



toto robím už roky 🙂 akurát nedávam oravskú slaninu ale prosciutto a šlahačku prilievam úplne na konci, iba prehrejem na špagetách. 🙂