My moju Vianocku..... Tento rok priemiera ale podarila sa...
@lubinkag. Štedrak 😉
@malalucka3 vyzerá úžasne 👌
my na raňajky nič - máme predsa pôst...
My ranajkujeme a potom uz sa neje nic az do vecere. A tradicne u nas pernikovy zavin - uz je upeceny a cakam, co vychladne, nech ho mozem zabalit, aby bol stale makky. Mal by vydrzat niekolko tyzdnov - len u nas sa rychlo zje.
@aadulik2110 mňam, vyzerá super
Ako ho prosím pripravuješ? Ďakujem
@deti95060810 u nás až po raňajkach a deti vôbec 😉
@aadulik2110 mnam.... Posli aj nam... Vyzera bombovo.... Overeny recept prezradis?
@malalucka3
@raduska12 600g hladkej múky, 240g práškového cukru, 4 vajcia, 100g masla, 4PL medu, 2ČL škorice, 1ČL sódy bikarbóny, 1/2 sáčka perníkového korenia
Plnka: Slivkový lekvár, 4 hrste sekaných orechov, ja som dávala aj sušené ovocie (slivky, marhule, višne, brusnice a nasekané mandle)
+ vajíčko na potretie
1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a dáme do chladničky (min. 1 hodinu, najlepšie cez noc)
2. Cesto rozdelíme na 4 časti, každú vyvaľkáme, potrieme slivkovým lekvárom, posypeme orechami + sušené ovocie. Zvinieme do závinu a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Záviny potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme špáradlom. Pečieme 35min. na 170°C.
@aadulik2110 ďakujem pripravim na Silvestra 🎊🎆
@aadulik2110 dakujem.. Skusim na Silvestra alebo Novy rok🙂
@raduska12
@malalucka3 u nas sa ranajkuje na stedry den i oba vianocne sviatky.




Co je to za koláčik?