icon
1 / 1
avatar

Zaliat studenou vodou a varit pomaly na miernom ohni, aby bol pekne ciry 😉 ked su na povrchu sumy, tie treba zberat lyzickou...

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

ja robim tak, ze dam do vody mäso..privediem do varu, ked sa tvori pena pozbieram, ked zacne vriet stisim a az tak pridam zeleninu, korenie...a este, ja davam celu cibulu aj so supkou...+ kusok cerstvej papriky-môze a nemusi..ta doda taku dobru chut..

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

moja svokra dáva do vývaru kúsok papriky, vývar má perfektnú jedinečnú chuť 🙂

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

nechat poslednu vrstvu hnedej supky na cibuli aby bola krasna zlata farba vyvaru

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Ja dám tiež najprv variť mäsko, osolim okorením,povyberam penu,stisim na najmenší plyn kým sa mäso neuvari potom ho vyberiem dám zeleninu a keď je uvarená ideme jesť🙂 vždy som sa bála variť vývar a on sa vari úplne sam

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Čo sa Ti nepodarí na vývare?

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Ja najprv mäsko povarím osolené okorenene, trošičku vegety, pozbieram penu a až potom dám zeleninku... Varím veľmi pomaly.

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Vsetko ako bolosa spomenuté vyssie a varim styri hodiny

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Niekedy aj na mäse záleží ale tiež ako hore píšu

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Celu cibuľu ako mas pred vložením do vyvaru napichni na nôž a kusok nad ohňom upeč(ak mas možnosť), a viac petržlenovej alebo zelerovej vňate.,,vtedy je vývar uplna topka 😉

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Ja dávam aj pažítku a veľa petržlenu a pretlačeného cesnaku na záver varenia. A základ je variť ho 2,5-3hod. Vždy nejaké mäso,ktoré potom doň nakrájam a samozrejme kosti. Včera som varila kuraco-morčací.☺

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Ja dam tiez maso do studenej vody a potom zbieram sitkom ,,penu,, a az ked je ciry pridam zeleninku...

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

ked das vela vody na malo masa/kosti, tam to uz asi nic moc nezachrani (mozno bujon, ale to uz nebude to prave vyvaroidne)... a ako vravia baby, treba pozbierat tu "penu" do cistucka....a potom moja finta je ligurcek - cerstvy/suseny, ma to taky maggi-ovy akcent 😉

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Kup tlakovy hrniec, vsetko hodis do hrnca a varis 30-35min. A samozrejme ak je velky hrniec, aj viac zeleniny treba dat

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Zalievam studenou vodou, až keď príde do varu, pridám korenie. Zo zeleniny nedám dopustiť na zeler, mrkvu, cibuľu a petržlen. Ja zvyknem pridávať a chili papričky 🙂

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Nastruham tam pol strucika cesnaku 😉

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Vsetko varim v kuchte, najprv dam masko podla toho ake cca na 25minut aj s kostami a so vsetkymi koreninami, potom vyberiem maso a dam na cca 8minut zeleninu, prelejem cez sitko, vsetko spojim spolu a uz len dochutim ak je treba a vzdy je vyborna

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Kupujem korenie v pyramíde a tiež pridám ligurcek(magi) sušený....polievka je úžasná vždy....varím na silnejsom plameni v studenej vode,potom pozbieram vrch a dám zeleninu....a potom už mierny plameň na cca 2 hodiny

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

@zuzanaokasova rovnako aj my. Neznasam ,,zakaleny" vyvar

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

urcite dlho na slabom plameni, varit aspon 3-4hod - dobry vyvar len tak bude čiry a nezakaleny....najskor maso, az potom davam zeleninu...zo zeleniny aj zelenu pariku a cerstvu vnat zelerovuúpetrzlenovu...stipku safranu kre krasnu zltu farbu

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

baby,a kolko tej papriky davate? To klasicku cerstvu zelenu,povedzme tretinu?

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Čím dlhšie variť na slabom ohni. Prvé dám mäso, potom cibuľu, cesnak. Korenie dávam čierne, nové, bobkový list, soľ, vegetu. Tak po hodine koreňovú zeleninu. A najlepšia je aj tak na druhý deň. Svokor odporúča variť s viacerými druhmi mäsa.

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Ani by som ju nenazvala fintou...najdolezitejsie je na vývare,podla mna, dobra kombinacia näsa a kosti. Ja z kuraťa nerobim vobec. Ak,tak len zo sliepky a ro domacej. Alebo dalsia verzia bravč kosti a morč.krky. a najviac druhov zeleniny/cela paprika,cibula,mrkva zeler petrzlen koreň a vňat....a dlho varit

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Fuj paprika.....celý vývar pokazený pachutou a vôňou papriky....

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Ja varim vyvar len v kuchte, vsetko dat spolu do hrnca, zavriet a varit cca pol hodku. Potom povyberam zeleninu a maso a poluevku precedim cez sitko, nech je ,,cista,,🙂

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

vyvar sa musi varit pomalicky a nesmie byt zakrytí pokrievkou, ja tiez davam papriku , nove korenie, cesnak, cibulku, zeleninu je uzasna,

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Dnes sa ti podaril 👍😂

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

Všetko hodím do hrnca, zalejem studenou vodou, stíšim na najslabšie a vrátim sa k tomu až o cca 6-7 hodín😀

Odpovedz
17. dec 2017
avatar

ĎAKUJEM všetkým za zapojenie 👍
Môj bol vždy taký bezchutný akoby mu niečo chýbalo no dala som na vaše radu a je mňamooooozny 😍
❤ poslané

Odpovedz
1. jan 2018