
10 / 13
parížske rožky
rapunzel1
autor@kurtakova1 korpus:bielka šľahané nad parou 1bielko/70 g cukru,asi 30 min, keď sa oddeľuje od hrnca, zamiešať vareškou orechy, striekať na pečiaci papier,piecť pri 90 stupňov prvú hodinu,stiahnuť na 60 a dosušiť aj 2 hodiny, plnka: žĺtka 1/50g kryštálového cukru, holandské kakao dávam odhadom, podľa poštu vajíčok, aby to bolo hodne tmavé,rozpustené maslo,alebo palmarin asi na 5 žltkov jedno, šľahať nad parou asi 10min, pridať 33%šľahačku a šľahať aj 40 minúť, aj viac, pokiaľ to dooobre nezhustne, vychladnúť vyšľahať s čoko creme ole, nastriekať na vychladnuté korpusy, omáčať v čokoláde
Odpovedz
29. máj 2013
Môžem poprosiť recept, mám ich veľmi až moc veľmi rada 🙂 Ďakujem