
@adina75 keby šlo pošlem 🙂)
mnam robis chute
@katarinka2511 noo u teba to je ešte horšie ked si tehu 🙂)
preco horsie? chute su chute...
@katarinka2511 pretože chute maš podla mna v tehu silnejšie nie??
kedy ako,je to podla mna podla hormonov...
@katarinka2511 hmm je pravda že ja om moc v tehu sladké nejedla
u kazdeho je to inak...inak tie veterniky si robila ty?
@katarinka2511 Ano ináč by som to tu nedala..
@sachmetttt posli recept na ne .-)) Mnam
@lucuska22 večer ok?? 🙂
@sachmetttt jasne 🙂
Suroviny:
cesto: 1/2 l vody, štipka soli, citrónová kôra, 120g Hery, 400g hladkej múky, 7-8 vajec
karamelová šľahačka : 150g cukru kryštál, 3 šľahačky, 4 lyžice práškovej želatíny Dr.Oetker
poleva: 100g kryštál cukru, 50g masla, 150ml vody
Postup
Cesto:
Vodu, heru, citr.kôru, soľ dáme zovrieť. Prisypeme múku a za stáleho miešania čakáme, kým sa nám nespraví guľa. Keď to trochu vychladne, zašľaháme 7-8 vajec (vajec podľa veľkosti, musí to ostať husté). Z hotového cesta nastriekame 16 ks veterníkov priemeru 6 cm.
Šľahačka:
Cukor upálime na karamel, zalejeme šľahačkou a zohrievame, kým sa karamel neroztopí. Necháme dobre vychladiť. Keď máme čas, lepšie je to uvariť deň dopredu. Studenú šľahačku vyšľaháme. Želatínu s metličkou vyšľaháme s trochou vody a ihneď zamiešame do šľahačky. Naplníme veterníky.
Poleva: Cukor necháme skaramelizovať, zalejeme vodou a varíme do zhustnutia. Pridáme maslo, zamiešame a ihneď polejeme veterníky.
Poznámka
Cesto je dosť husté, ale len vtedy sú veterníky pekné vysoké a držia tvar. Pečieme v predhriatej rúre na 220° 10 minút, potom stíšime na 180°a pečieme 30 minút. Rúru neotvárame. Naspodok rúry vylejeme šálku vody.
@lucuska22 máš tam receptík 🙂
@sachmetttt dakujem 🙂
toto by som si dala hod sem prave tu mam aj cajik dam si k nemu