icon
2 / 28
Domáce veterníčky
avatar

toto by som si dala hod sem prave tu mam aj cajik dam si k nemu

Odpovedz
10. okt 2012
avatar

@adina75 keby šlo pošlem 🙂)

Odpovedz
10. okt 2012
avatar

mnam robis chute

Odpovedz
15. okt 2012
avatar

@katarinka2511 noo u teba to je ešte horšie ked si tehu 🙂)

Odpovedz
15. okt 2012
avatar

preco horsie? chute su chute...

Odpovedz
15. okt 2012
avatar

@katarinka2511 pretože chute maš podla mna v tehu silnejšie nie??

Odpovedz
15. okt 2012
avatar

kedy ako,je to podla mna podla hormonov...

Odpovedz
15. okt 2012
avatar

@katarinka2511 hmm je pravda že ja om moc v tehu sladké nejedla

Odpovedz
15. okt 2012
avatar

u kazdeho je to inak...inak tie veterniky si robila ty?

Odpovedz
15. okt 2012
avatar

@katarinka2511 Ano ináč by som to tu nedala..

Odpovedz
15. okt 2012
avatar

@sachmetttt posli recept na ne .-)) Mnam

Odpovedz
18. nov 2012
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

@lucuska22 večer ok?? 🙂

Odpovedz
18. nov 2012
avatar
Odpovedz
18. nov 2012
avatar

Suroviny:

cesto: 1/2 l vody, štipka soli, citrónová kôra, 120g Hery, 400g hladkej múky, 7-8 vajec

karamelová šľahačka : 150g cukru kryštál, 3 šľahačky, 4 lyžice práškovej želatíny Dr.Oetker

poleva: 100g kryštál cukru, 50g masla, 150ml vody
Postup

Cesto:
Vodu, heru, citr.kôru, soľ dáme zovrieť. Prisypeme múku a za stáleho miešania čakáme, kým sa nám nespraví guľa. Keď to trochu vychladne, zašľaháme 7-8 vajec (vajec podľa veľkosti, musí to ostať husté). Z hotového cesta nastriekame 16 ks veterníkov priemeru 6 cm.
Šľahačka:
Cukor upálime na karamel, zalejeme šľahačkou a zohrievame, kým sa karamel neroztopí. Necháme dobre vychladiť. Keď máme čas, lepšie je to uvariť deň dopredu. Studenú šľahačku vyšľaháme. Želatínu s metličkou vyšľaháme s trochou vody a ihneď zamiešame do šľahačky. Naplníme veterníky.
Poleva: Cukor necháme skaramelizovať, zalejeme vodou a varíme do zhustnutia. Pridáme maslo, zamiešame a ihneď polejeme veterníky.
Poznámka

Cesto je dosť husté, ale len vtedy sú veterníky pekné vysoké a držia tvar. Pečieme v predhriatej rúre na 220° 10 minút, potom stíšime na 180°a pečieme 30 minút. Rúru neotvárame. Naspodok rúry vylejeme šálku vody.

Odpovedz
18. nov 2012
avatar

@lucuska22 máš tam receptík 🙂

Odpovedz
18. nov 2012
avatar

@sachmetttt dakujem 🙂

Odpovedz
18. nov 2012