icon
1 / 1
avatar

Vyzerá úžasne 😍 môžem poprosiť recept? 🙏

Odpovedz
1. okt 2019
avatar

Aj ja chcem 😍

Odpovedz
1. okt 2019
avatar

Môžem aj poprosiť😋

Odpovedz
1. okt 2019
avatar

Aj ja by som poprosila, lebo som prvú spackala 🤷‍♀️

Odpovedz
1. okt 2019
avatar

Jaaa tiež poprosím .. dakujem

Odpovedz
1. okt 2019
avatar

Aj ja poprosím recept, ďakujem ☺️

Odpovedz
1. okt 2019
avatar

Tiež sa pridám 😊

Odpovedz
1. okt 2019
avatar

Aj ja sa pridám

Odpovedz
1. okt 2019
avatar
smajcii
autor

@vizva1601 ďakujem 😊😊😍
@lenka398
@terezia92
@matamato
@lejlicka
@aadrianka1810
@anastazia5 páči sa žienky 🙂 poslala by som aj link, ale ja sa neviem držať postupov, takže napíšem svoj recept, pretože som spojila asi dva alebo tri dokopy 😆😆

Na cesto potrebujeme: 180 g zmäknutého masla, 250 g kryštálového cukru, 2 vajíčka, 400 g hladkej múky (možno trošku viac, podľa hustoty uvidíte 🙂 ), 30 g kakaa, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžička červeného potravinárskeho farbiva, 500 ml cmaru, 2 lyžičky octu, 2 lyžičky sódy bikarbóny.

Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Po jednom zašľaháme vajíčka. Múku, kakao a soľ preosejeme. V cmare rozmiešame farbivo. Postupne k maslovej zmesi striedavo pridávame preosiate suché ingrediencie a cmar s farbivom. V octe rozmiešame sódu bikarbónu. Keď zmes napení, ručne ju vmiešame do cesta. Cesto rovnomerne rozdelíme do 2 foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.
Po vychladnutí by sa každý korpus mal rozkrojiť na dve časti, avšak aj keď je pekný vysoký, nepodarilo sa mi to. Polovica z jedného korpusu je hore ako ozdoba lebo mi to proste nevyšlo 😀 takže túto pasáž odporúčam vynechať, aj keď ja osobne by som to aj tak vyskúšala, určite ste šikovnejšie 😊😊

Do originál krému má ísť mascarpone, ja som však zvolila lacnejšiu verziu v podobe ricotty 🙂 a takisto maslo, ktoré som vynechala. Môj krém bol teda zložený z 500 g ricotty, vanilkového a práškového cukru podľa chuti a jednej 250 ml šľahačkovej smotany 😊 prv som vyšľahala ricottu s cukrom a až tak pridala šľahačku a šľahala až do zhustnutia 🙂

Korpusy už iba naplníme krémom a dáme vychladiť, ideálne cez noc 🙂

Torta chutí báječné, je jemná ako páperie, nie som veľmi na sladké, ale s touto sa idem zadusiť 😍😍 ten ocot a soľ tam vyzdvihne sviežosť, za mňa najlepšia torta 🙂

Prajem dobrú chuť 😊😊

Odpovedz
1. okt 2019
avatar

Ja som na čokoládove skôr...

Odpovedz
5. nov 2020