Krásna
@kika2810 2 kg ošupanych! jabĺk nastruhame na tom hrubším struhadle ( z tohto množstva vyjdú 3 vrstvy piskotov) dáme ich variť a 1-2 deci vody , vytlacenym citrónom, hrozienkami a cukrom2-4 PL podla chuti jabĺk či sú/niesu kyslejsie. To trvá tak asi 20-30 min? Potom pridám 2 !zlate klasy rozmiešane v 4 deci vody= zhustne cela masa a pridám škoricu podľa vašej chuti- 2-4čL možno viac a cukor ak je masa ešte kyslá- treba ochutnávať😉 keď som spokojná, dám to vychladnúť, keď je to také teplé- vrstvim to do tortovej formy. Najskor tenkú vrstvu uvarenýchh jabĺk na dno formy (aby piskoty mohli zmaknut ak zo spodu) na to vrstva piskotov, potom jablka tak aby ich prekryli, piskoty- jablka, piskoty a posledná vrstva jabĺk. = 3 vrstvy piskotov.
Potom už iba vrch ozdobiť podľa príležitosti a fantázie.
Dobre je tortu robiť večer/deň pred udalosťou- aby piskoty stihli zmaknúť.
@stevlikova to ma veľmi teší 👍

Super😍😍😍😍😍