icon
3 / 3
čokoládovo-cuketový koláčik s horúcimi černicami a šľahačkou
avatar

ahoj, môžem poprosiť recept? Dakujem K.

Odpovedz
22. sep 2014
avatar

Cesto na koláčik:

250 g polohrubej múky

100 g kakaa

1/2 kypriaceho prášku

1 lyžička mletej škorice

180 g masla

400 g krupicového cukru (ja som dala iba 300 g a trstinového)

3 veľké vajcia

1 lyžica nastrúhanej kôry z pomaranča

200 g najemno nastrúhanej cukety

125 ml mlieka

100 g nasekaných vlašských orechov

Pomarančová poleva:

150 g práškového cukru

1 lyžica nastrúhanej pomarančovej kôry

2 lyžice čerstvo vytlačenej pomarančovej šťavy

Postup:

Rúru rozohrejeme na 180°c, bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou.

Vo veľkej mise zmiešame suché ingrediencie, v inej mise vyšľaháme maslo s cukrom na krémovú zmes. Po jednom pridávame vajcia a po každom prešľaháme. Pridávame suché ingrediencie striedavo s mliekom. Cesto naložíme do pripravenej formy a pečieme cca 50-55 min.

Koláč necháme najprv chladnúť vo forme, potom vyklopíme. Zmiešame práškový cukor, pomarančovú kôru a šťavu na polevu a polejeme ňou koláč. černice: do panvičky dáme cukor (cca 120g), prilejeme biely rum (1,5 dcl), miešame na ohni, kým sa cukor nerozpustí, pridáme černice (alebo iné lesné ovocie) a povaríme. Kto má rád viac rozvarené, nech dlhšie povarí.

Nakrájame koláčik, polejeme horúcimi černicami a aby kalórií nebolo málo, dozdobíme vyšľahanou šľahačkou.

Odpovedz
26. sep 2014