Vyzera uzasne!
@nelly3
@manus19
@bella617
Potrebujeme:
1. - 1kg jabĺk
2. - lístkové cesto
3. - 5-6PL kryštálového cukru (do jabĺk)
4. - 1vanilinovy cukor
5. - 1 liter mlieka
6. - 3 balenia vanilkového pudingu
7. - 5PL cukor kryštálový (do pudingu)
8. - 1bal. piškóty klasické okrúhle
9. - práškový cukor (na posypanie)
10. - masť/maslo
11. - trošku škorice (do jabĺk)
Postup:
1. Ostruhala som si jablká , porajbala ich, pridala 6PL kryštálového cukru, celý balíček vanilínoveho cukru a podľa chuti aj škoricu, počkala som kým už porajbane jablká pustia trošku šťavu
2. Z litra mlieka, 5PL kryštálového cukru a 3 bal. vanilkového pudingu som si spravila taký hustejší puding
3. Lístkové cesto som si rozbalila a rozkrojila na poly
4. Rozvaľkala som jednu časť cesta a položila na vymastený plech (masťou som vymastila)
5. Na toto cesto som poukladala piškóty , rovnou - plochou časťou na dol
6. Navrstvila som na tieto piškóty porajbane jablká aj spolu so šťavou, aby bol koláč šťavnatejší
7. Na to som roztrela už pripravený puding
8. Vyvaľkala som druhú časť cesta, ktorá mi zostala a dala som to navrch
9. Treba policajt vrchné cesto vidličkou, aby koláč sa tak nezdul a nepopraskal
10. Dala som to do rúry na 180 stupňov a piekol sa cca 40 min (podľa toho, aku ma kto rúru)
11. Po upečení nechať riadne vychladnúť, potom m posypať práškovým cukrom a až potom krájať
12. Dobrú chuť, držím palce aby sa vydaril, fotka koláčika v komente poteší 😊

poprosim receptik dakujem 🙂