@alzbeta311
1. Ešte večer si do vody namocim údené rebrá a do druhej misky si namočíme zhruba štvrť balíka šošovice
2. Na druhý deň Do viac ako polky hrnca dáme zovrieť vodu, do ktorej dám osupanu cibuľku, údené rebrá (kožu zo slaniny), sosovicu, trošku kôpru , bobkové listy (zo 3-4) a celé korenie (5kusov)
3. Keď sú údené rebrá mäkké tak ich vyberiem a dám do vody ostruhane a nakrájame zemiaky
4. Kým sa zemiaky varia, tak si pripravím zápražku
5. Zaprazka : dám rozpustiť masť (olej) , pridám hladkú múku, prepučeny cesnak (4 strúčiky) , polku malej lyžičky mletej červenej papriky, a zalejem to studeným mliekom - počkám kým zaprazka neprevrie.
6. Keď sú zemiaky už takmer hotové , vlejeme do hrnca zápražku, asi pol krabice mlieka, a ja dávam aj smotanu.
7. Ak je šošovica moc riedka, v poháriku si rozhabarkujem hladkú múku s mliekom a zahustíme
8. Dochucujem - soľ, korenie, vegeta, ja dávam aj trošku Maggi 🙂
A je hotovo 🙂
@maca1984 presne je to výborné jedlo , súhlasím ☺️
@summersunny94 dakujem ocot nedávaš? 🙃
@alzbeta311 jasné že dávam zabudla som napísat 😆 ten dávam za 2 malé lyžičky keď už je dovarene. A davam aj štipku cukru 🙂 nie je za čo 🙂
Ja. Aj fazuľu, hrach a všetky strukoviny
@dominikamacakova je to výborné a zároveň aj zdravé 🙂 môžu ľutovať tí, čo to nejedia 🙂
Milujem! Sice my baz masa ale tiez ci polievka omacka a strukoviny milujem.
@sandrasstini ja niekedy dávam len čisto kožu zo slaninky vyvariť, len tak pre chut. Nedávam vždy aj s mäsom 🙂
@viky173 no varenie má celkom bavi, a omnoho viac keď vidím, že to chuti mojej rodinke ☺️ ďakujem krásne za pekný komentár, vážim si to potešila si ma☺️
Toto vyzera tak luxusne 🤤🤤🤤
@hiddenobject juuj aj bolo to super ☺️

Prosím recept 🙏