icon
96 / 352
Syrek, typické veľkonočné jedlo u nás doma na východe, toto je vegetariánska verzia, no chuťovo veeeeeeeeeeľmi ale veľmi podobná pôvodnej verzii =)
avatar

Napises recept prosím,dakujem

Odpovedz
9. apr 2023
avatar

@kamilkak samozrejme: 1 údené tofu nakrájať na drobné kocky (ale ja do budúcna plánujem radšej rozmixovať), primiešame 5 rozšľahaných vajec, 1cajovu lyžičku soli, štipku pepru a rozomleté nové korenie (to je základ! určite nezabudnúť)asi cca 1,5-2 čajové lyžičky. Pridáme aj za hrsť nakrájanej petržlenovej vňate. V troške mlieka s cukrom zarobíme droždie na kvások, keď nakysne prilejeme do tejto masy, pridáme aj 3 rožky, ktoré si necháme trošku napučať v mlieku, vyžmýkame a prstami rozdrobíme do masy. Nakoniec pridáme strúhanku podľa potreby ak by bolo veľmi riedke. Piekla som asi 45 minút až hodinu na 180-190 stupňov, treba si odsledovať pomocou spajle 🙂 s cviklou s chrenom je to mňam 😋

Odpovedz
9. apr 2023
avatar

ja som robila dceram aj vegansku verziu, oprazene huby, zemle na kocky, udene tofu a trochu varenej zeleniny do polomakka. Namiesto vajec "vegan kysla" nahrada kyslej smotany. Este pridavame aj petrzlenovu vnat a pokrajanu zelenu cibulku.

Odpovedz
9. apr 2023
avatar

@negymama velmi pekne ti ďakujem ❤️😘🌹

Odpovedz
9. apr 2023
avatar

@tetaandulkova velmi pekne ďakujem 🌹❤️😘

Odpovedz
9. apr 2023
avatar

@negymama
@kamilkak
niet zač dievčatá, aj tá vegan verzia môže byť fajn, ale priznám sa robila som aj mužovi zvlášť klasický syrek s údeninami, mala som čo robiť aby som odolala, bolo to pre mňa pokušenie riadne 🤤

Odpovedz
10. apr 2023