icon
1 / 1
avatar

Ja robím puding z 4 dl mlieka a 1 zlatého klasu, do toho zašľaháme jedno neuvarene salko a keď je vlazny zašľaháme 250 g zmaknuteho masla. Nezlakni sa, ten krem vyzerá divne ale platy z neho stiahnu vlhkosť a ostane pekný tuhý. Dochutiť môžeš aj vanilkovým cukrom a par lyžicami rumu

Odpovedz
28. dec 2022
avatar

Ja robim 2 lyzice hrubej muky,2 zlaty klas, zavarit do 500 ml mlieka Vyslahat 250 g maslo a 140g praskovy cukor ba penu a do toho po castiach vychladnutu kasu.

Odpovedz
28. dec 2022
avatar

Ja mám veľmi klasický od mojej 80 ročnej tety: z 3 dcl mlieka a 2 lyžic hrubej múky (alebo krupice) uvaris hustú kašu. Medzitym vyslahas 20 dkg masla a 20 dkg pr.cukru. Ked vychladne uvarená kaša, zmiešame do masloveho krému. Hotovo. Viem nejde tam rum, ani zlaty klas, toto je také ozaj klasické.

Odpovedz
28. dec 2022
avatar

@katarinakatka57 taktyto robila moja neboha svokra a bol perfektny, ja som jej recept stratila, ale teraz si mi ho pripomenula.dakujem👍🙂

Odpovedz
28. dec 2022
avatar

Robím presne podľa toho receptu ako @katarinakatka5

Odpovedz
28. dec 2022
avatar

Ja davam 500 ml mlieko 1 zlatý klas, 1 puding práva vanilka, dam fóliu, vyslaham 250g maslo izbovej teploty a cca 170g praskovy pridam flavdrops od myprotein a postupne pridávam puding

Odpovedz
28. dec 2022
avatar

Ja robím tieto

Odpovedz
28. dec 2022
avatar

Ďakujem velmi pekne za rady, zajtra ho urobim 😊 platy mam kupene dve balenia, tak len tu plnku som potrebovala

Odpovedz
28. dec 2022
avatar

@katarinakatka57 presne tak robim aj ja 👍👍👍

Odpovedz
28. dec 2022
avatar

aj ja muka, mlieko, maslo cukor

Odpovedz
29. dec 2022
avatar

@betunka39 presne tento recept mám od našej babky.

Odpovedz
29. dec 2022
avatar

A slivkový lekvár tam nedávate do stredu?Ja dávam a sú výborné.Najobpubenejsi koláč,ktory sa u nás hneď zje 🙂

Odpovedz
29. dec 2022
avatar

@wamba30
Minuly roo som dala jeden s lekvarom do stredu a jeden bez a ten prvy bol veru lepší 😊 ja musim davat aj rum do plnky, moja babka tak robila a bez neho to uz nejde 😀

Odpovedz
30. dec 2022