icon
1 / 1
avatar

Makové cupcakes:

Na korpus:
150g - čerstvo zomletý mak
80g - med...
50g - biely RAJO JOGURT PROBIA NATURE
50g - roztopené maslo
2 vajcia
citrónová šťava
2 lyžičky kypriaceho prášku z vínneho kameňa

Na vrch:
- 250ml smotany na šľahanie
- lyžička medu
- ovocie

POSTUP:

Celé vajcia vyšľaháme s medom dotuha. Pridáme roztopené a vychladnuté maslo, biely jogurt RAJO PROBIA NATURE a premixujeme medtlickovým mixérom. Mak premiešame s vínnym kameňom a zľahka vmiešame do cesta varechou. Cesto rovnomerne naplníme do 12-tich košíčkov na muffiny. Pečieme približne 20 minút na 180-tke. Na vychladnuté korpusy nanesieme pomocou ozdobného vrecúška vyšľahanú šľahačku s medom
Na vrch poukladáme čerstvé ovocie a môžeme konzumovať.

Ranajkový Quiche s cuketou a cherry paradajkami:

Cesto:

250g špaldovej celozrnnej múky
150g maslo zmäknuté maslo
1 źĺtko
štipka soli
lyžica vody

Plnka:

1 červená cibuľa
1 menšia cuketa
6ks cherry parajky
125ml bieleho RAJO PROBIA NATURE jogurtu (1 malý kelímok)
100ml sladkej smotany
2 farmárske vajcia
3 lyžice olivového oleja
morská soľ, čierne mleté korenie, provensálske bylinky

Postup:

V miske rukami zmiešame všetky suroviny na cesto. Vypracujeme tvarovateľné cesto, ktoré necháme chvíľu v chladničke. (Pokiaľ nemáme čas, nemusíme 🙂 - až také dramatické následky to mať nebude). Formu vystelieme papierom na pečenie. Boky potrieme trochou masla. Cesto prstami roztlačíme na dno a boky formy. Popicháme vidličkou a predpečieme 5-10minút pri 180 stupnoch.
Kým sa pečie pripravíme plnku.
Na panvici orestujeme na oleji červenú cibuľku nakrájanú na jemné prúžky. Pridáme nakrajanú cuketu a paradajky. Necháme trochu vychladnúť. Vychladnuté nanesieme na predpečený korpus. V miske rozšľaháme vajíčka s jogurtom RAJO PROBIA NATURE a smotanou. Osolíme, okorením a dochutíme bylinkami. Zalejeme pripravenú plnku a dáme piecť na priblizne 35-40 minút pri 175 stupnoch.

Dobrú chuť 🙂

Odpovedz
11. nov 2015